Vali Kaban, Koruyucu Aileler İle İftar Yemeğinde Buluştu

Malatya Valiliği himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyon ile koruyucu ailelere iftar yemeği verildi.

Geleneksel olarak düzenlenen koruyucu aile iftar yemeğine Vali Ali Kaban ve eşi Neriman Kaban, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ve Aynur Kocaoğlu, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, İl Müftüsü Ümit Çimen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Rasim Bulut, Çalık Denim Tekstil İdari İşler Müdürü Kutlu Evin,  STK Temsilcileri,  koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Rasim Bulut, koruyucu ailelerin çok büyük bir sorumluluk aldıklarını belirterek, “Bu çocuklar bizim için ne kadar kıymetliyse onları bağrına basan koruyucu ailelerimiz de bizim için o kadar kıymetli ve değerlidir. İnsanlar yaratılış gereği maddi ve manevi ihtiyaçlar gereksinim duyar. Devletimiz bu çocuklarımıza en güzel şartlarda bakıyor olsa ’da bu çocuklarımızın sevgiye şefkate ve bir aileye ihtiyacı var. Koruyucu ailenin de temel amacı bu çocuklarımızı arzu eden ailelerin yanına vererek onlara bu duyguları yaşatmaktır. 2018 Haziran ayı itibariyle ilimizde 45 çocuğumuz 39 ailemizin yanında bulunmakta 11 ailemiz koruyucu aile olmak için İl Müdürlüğümüze başvuruda bulunmuş olup Koruyucu Aile Birimimiz tarafından gerekli inceleme ve değerlendirmeler devam etmektedir. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde katkı sunan Çalık Grubuna ve sizlere katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Programın ardından Vali Ali Kaban ve eşi Neriman Kaban koruyucu aileleri ve davetlileri tek tek yolcu ederek davete katıldıkları için teşekkür etti.

Bakmadan Geçme