Vali Kaban, Kayısı Hasadını Yerinde İnceledi

Vali Ali Kaban, kayısı bahçesini gezerek incelemelerde bulundu.

Kayısı hasat mevsiminin başlamış olduğu bu günlerde Vali Kaban ve beraberindekiler modern kayısı hasadı ile ilgili çalışma yapan bir vatandaşımızın bahçesinde inceleme yaparak bilgiler aldı.

Ziyarette Vali Kaban’a ilimizde Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler konferansı sunmak ve kayısı ile ilgili araştırmalar yapmak üzere misafir olan Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Tahir Macit, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Özkan, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan eşlik ettiler.

Kayısı sallama makinesi ile hasat yapılan bahçede Vali Kaban, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Macit’den bilgiler aldı.

Daha sonra Organize Sanayi Bölgesinde Faaliyet gösteren bir kayısı fabrikasını gezen Vali Kaban, kayısının işlenmesi ile ilgili bilgiler aldı. Ayrıca “Coğrafi İşaretle tescillenen Kayısı ürünümüzün markalaşma çalışmaları doğrultusunda Coğrafi işaret konusunda son derece hassas davranmalıyız. Malatya’ya özgü yöresel değerlerimiz olan kayısıyı ortaya çıkararak coğrafi işaret tescil amblemimizi ürünlerimize etiketleyerek marka değerlerine sahip çıkmalıyız” diyen Vali Kaban Coğrafi İşaret Belgesini ihraç olan yaş kayısı ambalajına ekledi.

Burada işçiler ile birlikte öğle yemeği yiyen Vali Kaban ve beraberindekiler işçilere çalışmalarında başarılar dileyerek fabrikadan ayrıldılar.

Bakmadan Geçme