Vali Kaban İade-i Ziyaretlerini Gerçekleştirdi

Vali Kaban İade-İ Ziyaret Programı Kapsamında Bir Dizi Ziyaret Gerçekleştirdi

Vali Ali Kaban, sürdürdüğü iade-i ziyaret programını çerçevesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

 

Vali Kaban’dan Türk Ocağı Dernek Başkan’ı Nadir Günata’ya İade-i Ziyaret

                                                                                                                                                    

Ziyaret programına Türk Ocağı Dernek Başkan’ı Nadir Günata’yı ziyaret ederek başlayan Vali Kaban, Başkan Günata ve Dernek üyeleri tarafından karşılandı.

 

Vali Kaban, bir süre sohbet ederek Dernekte yürütülen hizmet ve çalışmalar hakkında bilgi almasının ardından ziyaret sona erdi.

 

Vali Kaban, Gazeteciler ve Televizyoncular Dernek Başkan’ı Kemal Deniz’e İade-i Ziyarette Bulundu

 

Ziyaretlerine Gazeteciler ve Televizyoncular Derneği ile devam eden Vali Kaban, Dernek Başkanı Deniz tarafından karılandı.

 

Malatya’da basının her zaman devletinden ve milletinden yana bir taraf sergilediğini ifade eden Kaban, “Zaten bu anlamda hakikaten böyle olmazsak neler olabileceğine dair gerek kendi içimizde yaşadığımız bir kısım sıkıntılar gerekse dünyadaki örnekleri ile gördüğümüz şekli ile problemler fazlaca ülkeyi, insanı tehdit eder bir hal alıyor” dedi. Malatya basının önemli bir yerde durduğunu kaydeden Kaban, “Bu anlamda gerek tarihteki gerekse coğrafyadaki konumu itibari ile Malatya’nın ulaştığı bir anlamda zirvede devam etmesini diliyorum. Aksi takdirde kendi devletimizden, milletimizden, ülkemizden, insanınızdan yana olmazsak hep denildiği gibi hani derler ya devlet başa, ya kuzgun leşe sonucuna gideriz. Basınımızın durduğu yer itibari ile hakikaten güzel bir yerde duruyor. Malatya’nın lehine, ülkemizin lehine olan durumlara hassasiyet gösteriyor. Elbette haber basıncının her manada ekmeğidir. Ama haberi seçerken bile dikkat ediyorum, Malatya basını dikkate şayan bir şekilde bu hassasiyetleri gözeterek, insan hakkını, kadın hakkını, engellilerin hakkını gözeterek yani bütün kesimleri gözeterek bir denge kuruyor. Ben şahsınızda bütün camiayı kutlamak, tebrik etmek istiyorum" ifadelerine yer verdi.

 

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Kemal Deniz ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, 6 ay önce göreve başlayan Kaban’ın göstermiş olduğu performansın çok memnuniyet verici bir noktada olduğunu söyledi. Vali Kaban’ın basın mensupları ile yakından ilgilendiğini ifade eden Deniz, “Valimizin basın mensubu arkadaşlar ile hem hasıl olduğunu, iç içe olduğunu gördük. Bu konudan dolayı meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.


Malatya basının büyük bir oranının cemiyetlerine üye olduğunu aktaran Deniz, “Türkiye 15 Temmuz gibi çok kötü bir dönem geçirdi. Malatya basını devletinin, hükümetinin, Cumhurbaşkanının yanında olduğunu ispat eden hem haberler yaptı hem de meydan da bireysel olarak gazeteciler hiç birisi çekilmedi. Gazetecilerin tarafsız olduğu söylenir ya Malatya basını taraflıdır, Türkiye Cumhuriyetinin yanında, bayrağının yanında, ezanının yanındadır. Cemiyetimiz bu çizgide bir cemiyettir” diye konuştu.

Vali Kaban’dan Vuslat TV Genel Müdürü Fahri Memur’a İade-i Ziyaret

İade-i ziyaret programını, Vuslat TV ziyaretiyle sürdüren Vali Kaban, Genel Müdür Fahri Memur tarafından karşılandı.

Vali Kaban, Vuslat TV’nin hem Malatya için hem de ülke için faydalı yayınlar yaptığını belirterek şunları kaydetti;“Biliyorsunuz iadeyi ziyaretler çerçevesinde daha önce beni ziyaret eden basın yayın kuruluşlarımızı ziyaret ederek yerinde görmek arzusu ile böyle bir ziyarette bulunduk.  Öncelikle sağolun beni konuk ettiniz. Sizler ilimizin tanıtımı açısından güzel bir faaliyette bulunuyorsunuz ve bu tip bir yayıncılığın ne kadar zor ve zahmetli olduğunu ben yakinen bilenlerdenim. Bunun başarı ile sürdürüyorsunuz bundan dolayı da tebrik ederim.  Unutmayalım ki basın yayın özellikle de bu dönemde görsel yayınların ciddi manada toplumun bilgilendirilmesi konusunda çok büyük katkıları var. Bunları yapan Vuslat TV gibi gerek vilayetimizde gerekse de ülkemizin her tarafında bu çaba ile ülkeye bir şeyler katmaya çalıştığınız için teşekkür ederim.  Hem zor bir çalışma ama güzel bir neticeleri olan gurur duyabileceğiniz bir çalışma. Bizi misafir ettiğiniz için tekrar teşekkür ederim ve bundan sonraki yayın hayatınızda da başarılar diliyorum”dedi.

Selam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Bakırcı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu,“Bu iadeyi ziyaretinden dolayı çok memnun olduk, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Sayın Valimizin bizi burada mekânımızda ziyaret etmesi bizi motive ederek daha disiplinli daha titiz bir şekilde çalışmamızı sağlayacaktır.  İlk ziyaretimizde Sayın Valimize hoşgeldine gittiğimizde Sayın Valimin orada yayın ilkesiyle alakalı söyledikleri şeyler bizim şuan kulağımızda. Aile merkezli yayınlar yapın, doğru, hızlı haberler ulaştırın, herkese eşit mesafelerde durun, aileyi eğitim, ferdi eğitim toplumu bu şekilde eğitmiş olursunuz yani sizin yayın felsefenizin merkezinde mutlaka aile olsun dediğini daha dün gibi hatırlıyorum bizde bu tavsiyelere uygun şekilde yayın hayatımıza devam ediyoruz. Sayın valimize de çok teşekkür ediyoruz ataklarına sağlık bize şeref verdiler” dedi.

Vali Kaban, MASİAD Başkanı İbrahim Güngör’e iade-i Ziyarette Bulundu

Vali Kaban, MASİAD (Malatya Sanayici ve İş Adamları Derneği) Başkanı İbrahim Güngör’e iade-i ziyarette bulundu. Vali Kaban, Başkan Güngör ve üyeler tarafından karşılandı.

Karşılama sonrasında Vali Kaban’nın, dernekte yürütülen hizmet ve çalışmalar hakkında bilgi almasının ardından ziyaret sona erdi. 

Vali Kaban, ASKON Başkanı Mesut Karataş’a iade-i Ziyarette Bulundu

Vali Kaban, ASKON (Anadolu Aslanları İşadamları Derneği ) Başkanı Mesut Karataş’a iade-i Ziyarette Bulundu. Vali Kaban, Başkan Karataş ve üyeler tarafından karşılandı.

Karşılama sonrasında Vali Kaban’ın, dernekte yürütülen hizmet ve çalışmalar hakkında bilgi almasının ardından ziyaret sona erdi. 

Vali Kaban, Malatya Söz Gazetesi Ortaklarından Duran Özkan’a iade-i Ziyarette Bulundu

Vali Kaban, Malatya Söz Gazetesi Ortaklarından Duran Özkan’a iade-i ziyarette bulundu. Vali Kaban, Özkan tarafından karşılandı.

Karşılama sonrasında Vali Kaban, Özkan’la gündem ile ilgili bir süre sohbet ettiler. Özkan’ın göreve gelirken kafanızdaki Malatya imajı ile şuan ki Malatya imajı nasıl? Sorusuna yanıt veren Vali Kaban, “Eğer gidecek kişi bilmiyorsa gideceği yeri, a ben orayı biliyorum deyip bir şeyler söyleriz. Fırat Kalkınma Ajansına tabii olan dört vilayeti ilk kez görüyorum, daha önce buralardan yolumuz geçmedi. Kaymakamlık dönemimizde sonrasında teftiş dönemimizde hiç yolum düşmedi. Herkes de geleceğimiz zaman bir şeyler dedi. O anlamda hakikatten Malatya hakkında kötü bir söz eden, olumsuz bir imajda bulunan kimseyi görmedim, onu ben hep söylüyorum. Herkes Malatya’yı hep pozitif olarak algılamış ve pozitif olarak tanımlamıştır. Geldikten sonrada gördüm, çok yabancı hissetmedik kendimizi. Özellikle insanımızın yapısı çok değerli o manadaki sıcaklığı dışarıdan gelen herkesi çok mest ediyor. Onu söyleyebilirim” dedi.

Vali Kaban, ANESİAD Başkanı Resul Kocamaz’a İade-i Ziyarette Bulundu

Vali Kaban, ANESİAD (Anadolu Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği) Başkanı Resul Kocamaz’a iade-i ziyarette bulundu. Vali Kaban, Başkan Kocamaz ve üyeler tarafından karşılandı.

Vali Kaban ziyaret ile ilgili yaptığı konuşmasında, “Bir memleketin mutlaka birden çok değeri vardır fakat önemli hususlardan biriside insanların bir şekilde evine ekmek götürebilmesi, bunu sağlayacak sistemlerin kurulmasıdır. İşverenler olarak evine ekmek götürecek insanlara iş vermek büyük bir hadise, bu anlamda birbirine yakın hisseden, birbirleriyle ortak değerleri olan insanların bir araya gelip birlikleri oluşturmaları, bir anlamda kendi haklarını savunmaları, taleplerini iletmeleri açısından önem arz ediyor. Dönemimiz biliyorsunuz sivil toplumun öne çıktığı bir zaman dilimi. Bu anlamda bu tip yapıların hayatımızdaki yeri yadsınamaz ve önemi de gün geçtikçe artarak sürüyor. Çalışmalarınızda sizlerin şahsında tüm ANESİAD ailesine başarılar diliyorum. Yapacağınız hizmetlerin, gayretlerin ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Başkan Kocamaz yaptığı konuşmada, “Sayın Valimizi ANESİAD’da görmek bizi onurlandırdı, şeref verdiniz hoş geldiniz. İade-i ziyaretinizden dolayı size teşekkür ediyorum. Sayın Valim ANESİAD olarak Türkiye genelinde 2013 yılında kurulduk. Şu an 14 ilde teşkilatlarımızı tamamladık. Yönetim Kurulunun değişmesiyle biraz daha teşkilatlanmaya hız verdik. Malatya’da da 2014 yılında kurulduk. Şu an Türkiye genelinde 700’e yakın üyemiz var. Malatya’da da 104 üyemiz var. ANESİAD esnaf ve sanayicileri bir arada bulunduran bir dernek. Tabii bu noktada hizmet eden birçok dernekler var. Bizim sloganımız “helal kazanç, adil paylaşım” inşallah bu noktada memleket yararlı sanayicileri bir araya getirerek daha nasıl bir katma değer sağlarız, ülkeye daha nasıl bir istihdam sağlarız bu noktada çalışmalarımız var. Her ay düzenli olarak Malatya’mızın değerlerini bir araya getirerek burada hasbihal ediyoruz. Onların fikirlerini alıyoruz. O noktada onların tecrübelerini kendi üyelerimiz ile birlikte oturup konuşuyoruz. Diğer taraftan memleketimizin ekonomisine katkı sağlama noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi. 

 

 

 

 

 

Bakmadan Geçme