• Haberler
  • Gündem
  • Vali Kaban, Anadolu Topraklarında Yaşamak İçin Ağır Bedeller Ödeniyor

Vali Kaban, Anadolu Topraklarında Yaşamak İçin Ağır Bedeller Ödeniyor

Vali Ali Kaban, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin Valilik makamında gerçekleştirmiş olduğu ziyaret sonrası birlikte 15 Temmuz Millet Meydanı'na geçerek burada düzenlenen programa katıldı.

Program öncesi Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve STK yöneticileri tarafından gerçekleştirilen protokol konuşmaları nezdinde Malatyalılara hitap eden Vali Kaban,  “Bir yıl önce yapılmak istenen darbe girişimine karşı tıpkı bu günkü gibi kahramanca gelip kahramanca dik duruşlarıyla ama aynı zamanda yaşantıları gibi ölçülü olan tepkilerini gösteren, darbeye dur diyen çok değerli Malatyalı kardeşlerim, bu gün yürüyüş sırasında gördüğüm bir pankartta ‘Ulu Hakan Sultan Abdülhamid Han'ın Torunlarıyız.’ yazıyordu, bende Ulu Hakan Sultan Abdülhamid Han'ın Torunlarına sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.” dedi.
Anadolu’nun bir geçiş noktası olduğunu, Anadolu’da birçok medeniyetlerin kurulmuş olduğunu ve bu topraklarda hayatta kalmak için ağır bedeller ödendiğini ve ödenmeye devam edildiğini belirten Vali Kaban, 15 Temmuzda verilen şehitlerinde bu bedellerden birisi olduğunu ifade etti.
Tüm Şehitlere rahmet, gazilere de uzun ömürler dileyen Vali Kaban, Bu topraklarda büyük lider yetiştiğini, nadiren yetişen ve çağrısı ile milleti harekete liderlerden birisi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bir olarak, iri olarak, diri olarak Türkiye’nin yeni bir Türkiye, Büyük bir Türkiye olmaya yürüdüğünü ifade ederek, Bakan Tüfenkci’ye bu etkinliğine katılmalarından dolayı teşekkür etti.
Bakan Tüfenkci’de Malatya’nın 15 Temmuz’da kendine yakışanı yaptığını ve destansı bir mücadeleye imza attığını belirterek Malatya’nın darbenin kaderini değiştiren şehir olduğunu söyledi.

Bakmadan Geçme