Vali Kaban, 'Koşabiliyorken Koş' Projesi Açılış Törenine Katıldı

Vali Ali Kaban, 'Koşabiliyorken Koş' projesinin startını erdi.

Sporun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, çocuk ve gençlerin spora teşvik edilmesi, her yaştaki vatandaşın sağlıklı bir yaşam için beden eğitimi ve spor faaliyetlerine katılımının sağlanması amacıyla Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle yürütülecek olan 'Koşabiliyorken Koş'  projesi açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

 

 

Projeyle  vatandaşların spor yapacağı tesis ve alanlar tespit edilerek, bu alanlarda görev alacak olan antrenör ve spor uzmanlarının belirlendiği, proje süresince uygun görülen ve ihtiyaç duyulan okulların tesislerinden de faydalanılacağı projede kadın-erkek, yaşlı-genç herkesin spor yapmasını amaçlandığı belirtilen programa Vali Ali Kaban, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Defterdar Ali Yıldırım, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Tahir Macit Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, antrenörler ve sporcular katıldılar. 

Vali Ali Kaban yaptığı açılış konuşmasında, “Bugün buraya davetinden dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürüne teşekkür ediyorum. Buraya katılan protokol arkadaşlarıma, siz gençlere teşekkür ediyorum. Koşabiliyorken koşun, sonra biz diyoruz ki yürüyebiliyorken yürüyün o noktaya gelene kadar koşmaya bakın bu faydalı bir şey. İmkânlar artık eskisi gibi değil gayet güzel spor yapmak için güzel yerler var. Bu anlamda sağlıklı olmak adına programın açılışını yaparak sizlere devredeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce yapılan açıklamada, "Projeye iştirak edecek olan vatandaşlarımızın bilinçli spor yapmaları için eğitimli spor uzmanları ve eğitimli antrenörler tarafından kendi yaş, kilo ve fiziki yapılarına göre uygun egzersiz çeşitlerini ve şiddetini ayarlayarak en sağlıklı ve en verimli antrenman şekilleri belirleneceği. İlk etapta; İnönü Stadyumu, Atletizm Kompleksi, Hürriyet Parkı ve Abdullah Gül Parkı aktivitelerin yapılacağı açık alanlar olarak belirlenirken, Atatürk Spor Salonu, Yeşiltepe Spor Salonu, Battalgazi Spor Salonu ve Tecde Spor Salonu da projenin gerçekleştirileceği kapalı spor tesislerimiz olarak tahsis edileceği bildirilerek. Proje; ilimiz insanına erkek-bayan  genç, yaşlı tüm vatandaşlarımıza her şeyden önce bir birey olmaları açısından oldukça önem taşımaktadır" denildi.

Bakmadan Geçme