Vali Çetin Oktay Kaldırım Elazığ'da Göreve Başladı

Vali Çetin Oktay Kaldırım

Son Valiler Kararnamesi ile Elazığ Valiliği görevine atanan Çetin Oktay Kaldırım ilk görev gününe Şehit Fethi Sekin’in mezarını ziyaret ederek başladı. Harput’ta bulunan türbeleri de ziyaret eden Vali Kaldırım, Gazi Caddesinde halkla ve esnafla selamlaşarak geldiği Valilikte resmi törenle karşılandı.
 
Vali Çetin Oktay Kaldırım ilk görev gününe Şehit Polis Memuru Fethi Sekin’in Baskil’de bulunan mezarını ziyaret ederek başladı. Ziyarette Vali Kaldırım Şehit Sekin için dua etti, ardından da Hacı Hasan Baba Türbesini ve Camisini ziyaret ederek Hacı Hasan Baba Camii Dernek Başkanı Durusun Sekin’den derneğin ve caminin durumu hakkında bilgi aldı, Doğancık Köyü Subaşı Mezrasında yaşayan İmdat ve Ahmet Aslanmirza’yı evlerinde ziyaret ederek vatandaşlarla hasbihal etti.
 
Şehit Sekin’in mezarı ve Hacı Hasan Baba Türbesini ziyaretinin ardından bir açıklama yapan Vali Kaldırım, İzmir’de PKK terör örgütünün bombalı eylem girişimine karşı kahramanca mücadele ederek tüm Türkiye’nin sevgisini kazanan Polis Memuru Fethi Sekin’in kahramanlığının unutulmayacağını kaydetti. Vali Kaldırım şunları söyledi, “Şehit Fethi Sekin ülkemizi büyük bir badireden kurtarmış kahraman bir vatan evladıdır. Merhum Sekin, diğer 272 şehidimiz gibi Elazığ’ın ve vatansever Elazığlıların gururudur”. 
 
Baskil’deki ziyaretlerinin ardından Harput’a geçen Vali Kaldırım Harput’ta Arap Baba, Mansur Baba, Nadir Baba, Feti Ahmet Baba ve Kazım Efendi’nin türbesini ziyaret etti, Diyanet Eğitim Merkezine giderek yeni merkez hakkında bilgi aldıktan sonra 15 Temmuz Polis Şehitliğine geçerek burada medfun bulunan şehitler için de dua etti.
 
Öğretmenevi önünden Elazığ Valiliğine yürüyerek ve halkla selamlaşarak gelen Vali Kaldırım’ı Valilikte kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, idari ve mülki erkân karşıladı.
 
Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra bir açıklama yapan Vali Kaldırım şu ifadelere yer verdi, “Bir medeniyet ve fazilet beldesi, ismiyle müsemma aziz ilimizde bugün göreve başlamış olmamın hazzını ve şerefini yaşamaktayım. Biz Elazığlılar vatan sevgisi, kadim insanlık değerleri, bayrak ve millet aşkıyla temayüz eden aziz bir beldenin asil insanlarıyız.
 
En büyük marka değerimiz bütün bu değerlerle teçhiz edilmiş, binlerce övgüye mazhar olmuş ve yiğitlik, mertlik nişanesi ‘Gakko’ ismiyle markalaşmış insanlarımızdır. Bundan sonra artık bizde 578.789 kişilik büyük ve güzide bu kıymetli ailenin bir ferdi olarak, yaptığımız işin ruhuyla, aşkıyla ve hazzıyla hizmet emek için buradayız.
 
Şunu gururla ifade etmek isterim ki, Elazığ gibi Anadolu’nun kalesi, kapısı, mayası ve özü diyebileceğimiz bir ilde görev almış olmak, vatanımız ve aziz vatandaşlarımız için hizmet etme şerefine nail olmak, şahsım için şereflerin en büyüğüdür ve bir iftihar vesilesidir.
 
Burada yaşayan herkesin hayatına bir şekilde dokunan, çok geniş bir sorumluluk sahasında mesai arkadaşlarımla birlikte görev yapacağım. Rabbim mahcup etmesin. Bu şehrin kamu düzeni ve güvenliği, toplumun refah ve huzuru, bireylerin can ve mal emniyetleri bizim sorumluluğumuzda olacaktır. İnsanımızın yaşamını koruma ve güvence altına alma, huzur ve refahın hâkim olduğu müreffeh bir mekân oluşturma, gelişme, kalkınma, cazibe merkezi olma ve yatırımlar için güvenli, huzurlu ve sağlıklı bir ortam ve iklim oluşturma yine bizim sorumluluğumuzda olacaktır.
 
Bu ülkenin kimsesizi ve yetimi, garip ve gurebası, şehit ve gazisi, mukimi ve yolcusu, engellisi ve masumu, geleceğimizin nişanesi kundaktaki bebeği, umut ışığımız genci, varlık sebebimiz yaşlısı ve hâsılı bütün renk, doku ve desenleriyle top yekûn bütün ilimizin refahı, esenliği, huzuru, bugünü ve yarını bizim sorumluluğumuzda olacaktır. Devletin şefkati, merhameti, muhabbeti, insanımızı sarıp sarmalayan sıcak ve huzur veren kucağı, toplumun içini ısıtan, umutlarını yeşerten güler yüzü bizim sorumluluğumuzda ve emanetimizde olacaktır.
 
Vatandaşımızın huzur içinde başını yastığa koyması; uyandığı yarınından emin olması bizim sorumluluğumuzda olacaktır.
 
Kamunun etkin, hızlı ve yerinde çalışmalarla hizmet standartlarını yükseltmek ve insan yaşamını kolaylaştıran yaşanabilir bir ortam oluşturmak; bizim sorumluluğumuzda olacaktır.
 
Yatırım ortamını iyileştirme, ilin marka değerini artırma, tarım, hayvancılık, su ürünleri, turizm, sağlık, eğitim, spor gibi alanlarda yeni yatırımlarla katma değer oluşturma, markalaşma, bir çekim merkezi haline gelme ve sektörel çeşitliliği sağlama önemli sorumluluk sahamız olacaktır.
 
Suç, terör, şiddet gibi olumsuzluklarla mücadele etmek, toplumun düzen ve huzurunu, bireylerin temel hak ve hürriyetlerini tehdit eden her türlü olaya karşı şedit, vakur ve kararlı bir irade ortaya koymak, gençlerimiz, çocuklarımız ve yeni nesillerimizi uyuşturucu gibi illetlere karşı korumak; hepsi bizim sorumluluğumuzda olacaktır.
 
Terörün temel hedefi olan korku ortamının oluşması, gündelik hayatın işlemez hale gelmesi, temel hak ve özgürlüklerin, kamu düzeni ve güvenliğinin olumsuz etkilenmesi, toplumun yaşam standardının, refahının ve huzurunun bozulmasına şedit bir şekilde mani olmak için emniyet ve güvenlik noktasında devletin kararlı koruyuculuğunu temin etmek yine bizlerin en temel görev ve sorumluluğumuz olacaktır.  
 
Bütün bu sorumluluklarımızı yerine getirirken devleti efendi değil hizmetkar kılmak, kamuyu değil vatandaşı merkeze alan hadim kamu yönetimi anlayışını hakim kılmak, bürokrasiyi, vatandaşımızın hayatını kolaylaştıran bir enstrüman haline getirmek; şefkatli ve merhametli bir yaklaşımla milletin devletiyle muhabbetle kucaklaşmasını sağlamak, ona hizmette ibadet aşkını şiar edinmek, hakka tabi olmak, haksızlığa karşı vicdanlı davranmak, asırların birikimi, değer yüklü kadim medeniyetimizin ve yönetim anlayışımızın damıtılıp öz haline getirildiği ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla hareket etmek, vatandaşı merkeze alarak onu hizmetin ve devletin asıl sahibi olarak gören devlet anlayışını hayata geçirmek temel prensibimiz olacaktır.
 
Büyük hedef ve tahayyülleri olan, iyiliğin, güzelliğin, refahın ve adaletin ülkemizde ve bütün dünyada hâkim olmasını sağlamaya dönük büyük projeler ve vizyonla hareket eden ülkemizin görevlileri olarak, il merkezinden en ücra köşesine kadar görevlerimizi ifa ederken bu sorumluluğu yüreğimizin derinliklerinde hissetmemiz, bir ibadet aşkı ve hazzıyla çalışmamız hem kendimize, hem bu güzide ülkemize, hem medeniyetimize, hem değerlerimize, hem de çocuklarımıza ve hayallerini kurduğumuz büyük geleceğimize karşı en büyük ve kıymetli yükümlülüğümüzdür. Ve bilmenizi isterim ki bu zorlu yolculukta, her biri milletimize mal olmuş ve binlerce mefahire ve övgüye mazhar olmuş şehit Fethi Sekin gibi fedakâr arkadaşlarımızın omuzlarımıza yüklediği ağır sorumluluğun bilincinde olarak sizlerle omuz omuza vererek çalışmak benim için büyük bir gurur, şeref ve iftihar vesilesi olacaktır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle mesaimin bu ilk gününde aziz Elazığlıları en içten sevgi ve muhabbetlerimle selamlıyor, saygı ve hürmetlerimi diliyorum”.
 
Makamında oturan değil sahada halkın içinde olan, koşan, yerinde hizmet üreten bir Vali olmayı hedeflediklerini kaydeden Vali Kaldırım, sorunları yerinde görerek, şehrin dinamiklerini harekete geçirerek çözüm üretmeyi planladıklarını söyledi. Vali Kaldırım Elazığ’ın en önemli değerinin insanı olduğunu da sözlerine ekledi.
 
Valilik Makamında da bir değerlendirmede bulunan Vali Kaldırım, Van Valiliği görevine atanan Vali Murat Zorluoğlu’na teşekkür ederek, Vali Zorluoğlu’nun Elazığ’a güzel hizmetler yaptığını, Elazığlıların gönlünde taht kurduğunu ve Elazığ’a çok şey kattığını sözlerine ekledi. 

Bakmadan Geçme