Vali Baruş'un 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Mesajları

Malatya Valisi Sayın Aydın Baruş'un 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Mesajları

             İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 80’inci yıldönümünde saygı ve şükran duygularıyla anıyoruz.

          Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 20’nci yüzyılın başlarında milletimizin karşı karşıya kaldığı zor günlerde, Trablusgarp’ta, Çanakkale Savaşları’nda gösterdiği eşsiz dirayet ve mücadele azmi ile milletimizin umudunu ayakta tutmuştur.

          Kurtuluş Savaşımız sırasında gösterdiği askeri önderlik ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundaki üstün siyasi liderliğiyle Atatürk sadece Türk tarihine değil aynı zamanda dünya tarihine damga vuran ender şahsiyetlerden biri olmuştur.

          Cumhuriyetimiz başta olmak üzere elde ettiği bütün başarıları kendi şahsına değil, Yüce Türk Milletine mal eden, milleti için yorulmaksızın çalışan ve bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Atatürk, milletimizin kalbinde ölümsüz ve müstesna bir yer edinmiştir. Türk Milleti, her türlü olumsuzluk karşısında azimle mücadele ederek bağımsızlığımızı temin eden ve bizlere Türkiye Cumhuriyeti’ni miras bırakarak bu aziz vatan toprakları üzerinde hür ve onurlu bir şekilde yaşamamızı sağlayan Atatürk’ü unutmamıştır ve dünya var oldukça da unutmayacaktır.

          O eşsiz insanı anmak, sadece hüzünlenmek ve gözyaşı dökmek değildir. O’nu gerçek manada anmak, kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını her şart ve ahval içerisinde muhafaza etmek, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırma yolunda bıkmadan usanmadan azimle çalışmakla mümkündür.

          Vefatının 80’inci yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşımızın kahramanlarının aziz hatırasını saygı ile yâd ediyor; vatanımızın bağımsızlık ve bütünlüğü uğrunda hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, şanlı gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.

 

                                                                                        Aydın BARUŞ

                                                                                        Malatya Valisi

Bakmadan Geçme