Vali Baruş'un Kandil Mesajı

Aydın BARUŞ Malatya Valisi

Dinimizce kutsal kabul edilen Üç Aylara ulaşmanın mutluluğunu yaşarken bu aylarda kutladığımız ilk mübarek gece olan Regaib Gecesini idrak etmenin de huzurunu paylaşıyoruz.

 

İslam’da kutlu değeri haiz gün ve geceler, insanlar arasında kardeşlik ve dostluk inşa etme imkânı sunan önemli müstesna vesile kaynaklarıdır. Bu mukaddes gecelerden biri olan Regaib Gecesi de, Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in “İman etmedikçe cennete giremezsiniz, aranızda sevgi ve muhabbeti ikame etmedikçe de iman etmiş olamazsınız.” buyruğunu hayatımızda uygulamaya geçirmenin bir fırsatı olmalıdır.

 

Bu gece vesilesiyle, aramızdaki kırgınlıkları, küskünlükleri ve dargınlıkları, bencilliği ve dünyevi hırslarımızı bir tarafa bırakarak yeniden kucaklaşmalı, gönüllerimizdeki sevgi bağlarını daha da güçlendirmeliyiz. Zira insanoğlu dostları, komşuları ve sosyal çevresi ile birlikte yaşayarak huzura kavuşabilecek şekilde yaratılmıştır. İnsan, yaratılışı gereği sevgiye, paylaşmaya, dayanışmaya, yardımlaşmaya muhtaçtır.  

 

Regaib Gecesi vesilesiyle anne ve babamızı, akrabalarımızı, aile büyüklerimizi, komşularımızı, kimsesiz ve muhtaç kardeşlerimizi, yetim ve öksüz çocuklarımızı, Şehit Ailelerimizi ve Gazilerimizi ziyaret etmek, hal ve hatırlarını sorarak onları unutmadığımızı göstermek bu geceyi anlamlı bir şekilde idrak etmemizi sağlayacaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Muhterem Malatya Halkımızın, Aziz Milleti'mizin ve bütün İslam Âlemi'nin Regaib Gecesi'ni tebrik ediyor, bu kutlu gecenin bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.

 

                                                                                                                          Aydın BARUŞ

                                                                                                                         Malatya Valisi

Bakmadan Geçme