Vali Baruş'un 8 Mart 2019 Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Aydın BARUŞ Malatya Valisi

 

       Sevgi, merhamet, şefkat, fedakârlık gibi insani hasletlerin timsali olan kadınlar hayatımızı anlamlı kılan değerlerin de kaynağıdır. Toplumların temelini oluşturan ailenin kurucusu olan kadınlar yeni nesillerin yetiştirilmesinde oynadıkları eşsiz rol münasebetiyle aynı zamanda geleceğimizi inşa eden mimarlardır.

       Milletimizin tarih boyunca verdiği bağımsızlık ve demokrasi mücadelelerinde daima ön saflarda yer alan kadınlarımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu temin eden İstiklal Savaşı’nın kazanılmasını sağlayan kahramanlarımız arasında bizzat yer alarak vatan ve millet sevgisi hususunda bugünün kadınlarına da rehber olacak değerli bir miras bırakmışlardır. Terörle mücadelede evlatlarını şehit veren annelerin metaneti ve milli iradeye kast eden hainlere karşı 15 Temmuz 2016’da korkusuzca meydanlara atılan kadınlarımızın gösterdiği cesaret bu mirasın yaşatıldığının en önemli göstergeleridir. 

       Kadınların ülkelerin sosyo-ekonomik gelişmesinin sağlanmasında oynadıkları rolün önemi şüphesizdir. Türkiye’nin ekonomik ve sosyal hayatına sağladıkları katkılarla ülkemizin kalkınmasında önemli pay sahibi olan kadınlarımızın eğitim hayatında ve sosyal yaşamda layık oldukları konuma ulaşmaları için ülkemizde çok sayıda reform gerçekleştirilmiştir. Bu reformlar sayesinde kadınlarımız çalışma hayatında, eğitimde, ekonomide ve siyasi alanda çok önemli başarılara imza atmaktadır. Ülkemiz genelinde olduğu gibi İlimizde de bugün kadınlarımız ekonomi alanında ve sosyal hayatta çok daha aktif rol üstlenmektedir.

       Gerçekleştirilen tüm bu iyileşmelere rağmen özellikle kadına yönelik şiddet hadiseleri ile karşılaşmak hepimizi üzmektedir. Bu olayları yaşamamak için zihniyet değişimine ihtiyacımız olduğu aşikârdır. Kadına yönelik şiddetle ve bu şiddeti meşru gören hastalıklı zihin yapısıyla mücadelede kamu kurumlarının üzerine düşen sorumluluklar olduğu kadar sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımıza da önemli görevler düşmektedir.

        Bu vesileyle, hayatımıza anlam katan değerlerin timsali olan bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

 

 

                                                                                                            Aydın BARUŞ

                                                                                                            Malatya Valisi

Bakmadan Geçme