Vali Baruş'un 24 Kasım 2018 Öğretmenler Günü Kutlama Mesajları

Aydın BARUŞ Malatya Valisi

Gücünü insan sevgisinden alan öğretmenlik, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleklerinden birisidir. Çocuklarımızı bilgi ile donatan ve onları geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz aynı zamanda iyiliği, doğruluğu ve güzeli de onların kalplerine nakşeden sanatkârlardır.

Toplumların birer medeniyete dönüşmesi, medeniyetlerin de kalıcı olması ilim ve irfan sahibi nesillerin yetiştirilmesiyle mümkündür. İlimle çocuklarımızın akıllarını, irfanla onların yüreklerini yoğuran öğretmenlerimiz bu anlamda geleceğimizi inşa eden mimarlardır.

Bir toplumun eğitime verdiği değer, aynı zamanda insana ve topluma verilen değeri ifade eder. Ülkelerin ekonomik ve sosyal alanda kalkınmışlıkları eğitime verilen önemle doğrudan ilgilidir. Bu nedenle, ülkemizi her alanda dünyanın en ileri ve müreffeh ülkelerinden biri haline getirmek yolunda öğretmenlerimizin gösterdiği gayret ve fedakârlık çok kıymetlidir. 

Hepimizin hayatında iz bırakan irfan pınarları olan ve yetiştirdikleri şuurlu nesiller sayesinde ülkemizin geleceğini teminat altına almamızı sağlayan öğretmenlerimize en derin hürmetlerimi sunuyor, Başöğretmen Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden bütün öğretmenlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

 

Aydın BARUŞ

Malatya Valisi

Bakmadan Geçme