Vali Baruş, Stk Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Aydın Baruş, bugünkü programları kapsamında Kızılay Malatya Şube Başkanlığı, Malatya Down Sendromlular Derneği, Malatya Otizm Derneği ve Yeşilay Malatya Şube Başkanlığına giderek ziyaretlerde bulundu.

Vali Aydın Baruş, bugünkü programları kapsamında Kızılay Malatya Şube Başkanlığı, Malatya Down Sendromlular Derneği,  Malatya Otizm Derneği ve Yeşilay Malatya Şube Başkanlığına giderek ziyaretlerde bulundu.

 

İlk ziyaretini Kızılay Şube Başkanlığına gerçekleştiren Vali Baruş, Kızılay Şube Başkanı Av. Umut Yalçın’dan çalışmalar hakkında bilgiler alarak incelemelerde bulundu. Şube Başkanı Av. Umut Yalçın ve üyelerle bir süre sohbet eden Vali Aydın Baruş, görevlerinde başarılar ve kolaylıklar dileyerek buradan ayrıldı.

Daha sonra Down Sendromlular Dernek Başkanı Mehmet Ilkım’a ziyarette bulunan Vali Aydın Baruş, burada Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Dernek Başkanı ve üyeleri tarafından karşılandı. Bir süre başkan ve ailelerle görüşen Vali Baruş gerek günlük yaşamda gerek çocuklarının eğitimlerinde yaşadıkları problemleri dinledi. Ziyaret sonrası Vali Baruş buradan ayrılarak Otizm Derneğine geçti.

Otizm Dernek Başkanı  Alaadin Baydaş’a ziyarette bulunan Vali Baruş başkan Baydaş’dan dernek çalışma ve faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

Vali Baruş, burada olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek başladığı konuşmada, “ Otizm Derneği toplumsal anlamda çok önemli bir sorumluluğu yerine getiriyor. Ailelerimizle birlikte onların dertlerine çare olmak için çalışıyor. Kendi ailemizde olmasa bile çevremizde bir şekilde tanıdığımız ailelerde bir engelli bireyimiz var. Bizlerde toplum halinde birlikte yaşayabilmemiz için ve insan olabilmemiz için başkalarının yani kim olursa olsun onların sorunlarıyla da ilgilenmek zorundayız. Türkiye’de yaklaşık on kişiden biri fiziksel, mental veya değişik sebeplerden engelli. Diğer sağlam olanlarda birer engelli adayıdır. Bu sebeple bu konulara duyarlılık göstermek bir insanlık vazifesidir. Bizlerde elimizden geldiğince bu duyarlılığı göstermeye çalışıyoruz. Ülkemizde bu konuda son yıllarda çok güzel gelişmeler oldu. Hem toplumsal duyarlılık hem de devletimizin bu konuya verdiği önem arttı. Bu çerçevede engelli haklarında önemli gelişmeler sağlandı. Ailelerimize destek olunuyor. Engelli çocuklarımızın sanatsal ve sportif faaliyetler yapabilmeleri için hizmet veren kurumlarımız var bunları yaygınlaştırmamız lazım.   Yapılan projelerde görüyoruz hem ailelerimizin hem de çocuklarımızın yaşadığı sorunlarda azalma ve hayata bakış açılarında önemli değişmeler oluyor.

Tekrar burada olmaktan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızda da hem derneklerimize hem de ailelerimize yönelik desteklerimiz olacaktır. Bundan emin olunuz. Biz tüm ailelerimizi kendi ailemiz gibi kabul ediyoruz. Onların sorunlarıyla ilgilenmeyi vazife olarak kabul ediyoruz. Çünkü bize devletimizin, Cumhurbaşkanımızın verdiği vazifeler budur. Biz toplum içerisindeki her kesimiyle, insanların her kesimi ile birlikte olmak durumundayız. Onlarla birlikte hayatı paylaşmak zorundayız. Bu sorumluluğu hisseden insanlara ne mutlu. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz çok güzel çalışmalar yapmış, sizlerle birlikte oluyor. Kendilerini bu işe adayan insanlar var. Bu gerçekten büyük bir erdemdir, başkalarının sorularıyla ilgilenme, onların elinden tutmak, destek olmak. Engelli ailelerimizin ne kadar büyük sıkıntılar çektiğini anlıyorum. Şahsen onların dertleri ile ilgilenmek, onlara destek olmak hepimizin vazifesi olması gerekir. Bu konuda da yapılacak faaliyetler de elimizden gelen gayreti göstermeye çalışacağız” dedi.

Son olarak Yeşilay Malatya Şubesini ziyaret eden Vali Baruş, burada Şube Başkanı Dr İbrahim Keleş ve üyeler tarafından karşılandı.  Şube Başkanı Dr. İbrahim Keleş’den çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler alarak bir süre sohbet eden Vali Aydın Baruş, Dr. İbrahim Keleş ve çalışma arkadaşlarına, bağımlılığa karşı yürüttükleri istikrarlı ve bilimsel çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Bakmadan Geçme