Vali Baruş, OSB'de İncelemelerde Bulundu

Vali Aydın Baruş, İnönü Üniversitesi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Meslek Yüksekokulunun Kampüs inşaat alanında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Vali Aydın Baruş, İnönü Üniversitesi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Meslek Yüksekokulunun Kampüs inşaat alanında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen Hizmet Binası ve 15 Proje’nin açılış töreninin ardından Vali Aydın Baruş, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Av. Bülent Tüfenkci, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, OSB MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cemal Koyunoğlu ve 2. OSB Müdürü Mimar Vahap Erdem ile birlikte yapımı devam eden (OSB) Meslek Yüksekokulu Kampüs inşaat alanına geçtiler.

 

Modern teknoloji ile donatılacak Yüksekokul müfredatı endüstriyel eğitim ve işletme ilişkisi çerçevesinde toplam 30 bin 800 metrekarelik bir alana inşa edilen okul, Türkiye’de Organize Sanayi Bölgeleri içinde inşa edilen Meslek Yüksekokulları arasında örnek bir proje olduğu. OSB MYO’nun Atölye blok’unun 9 atölye, 13 laboratuardan oluşacağı ve 3 bin 400 metrekarelik kapalı alana sahip olacağı. Derslik blok’unun 27 derslik, 2 teknik resim salonu, 6 bilgisayar laboratuarı olmak üzere 4 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacağı. İdari Blok’un 160 kişilik konferans salonu, 1 toplantı salonu, 12 idari ofis, 10 teknik personel ofisi, 47 akademik personel ofisi olmak üzere 3 bin metrekarelik alana sahip olacağı ve Sosyal Hizmetler Blok’unun da mutfak, kafeterya, kütüphane, mescit ve yemekhane olmak üzere bin 600 metrekarelik fiziki alana sahip olacağı ifade edildi.

Sanayici ve iş dünyasının beklediği nitelikli personel yetiştirmek için inşa edilen OSB’de ki MYO’da, Bilgisayar Programcılığı, Elektrik, İnşaat Teknolojisi, Harita ve Kadastro,  İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi, Elektronik Haberleşme Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi,  Makine, Maden, Tekstil Teknolojisi, Giyim ve Üretim, Moda Tasarımı Bölümlerinin planlandığı. Ayrıca OSB Meslek Yüksek Okulu’nda 3+1 eğitim modelinin uygulanacağını 3 yarıyılın okulda, 1 yarıyılın ise sanayi uygulaması olarak gerçekleştirileceği ifade edildi.

MYO incelemesinin ardından beraberindeki heyetten ayrılan Vali Baruş, 1. Organize Sanayi Bölgesinde ilimiz istihdamına katkı sağlayan Baştürk Cam Fabrikasını ziyaret etti.

Burada Vali Aydın Baruş’u Baştürk Cam Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Baştürk karşıladı. Vali Baruş fabrikanın üretim aşamalarını teknolojik kapasitesini yerinde inceleyerek Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Baştürk’ten bilgiler aldı. İlimiz istihdamı ve ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayan ve modern üretim yöntemlerinin kullanıldığı bu işletmenin ilimizde olmasının gurur verici olduğunu ifade eden Vali Baruş, işletme sahiplerine işlerinde başarılar diledi.

Bakmadan Geçme