Vali Baruş Başkanlığında Yeşilyurt Muhtarlar Toplantısı Yapıldı

Vali Aydın Baruş, Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezinde başta genel güvenlik ve asayiş konuları olmak üzere ilçedeki yatırım çalışmaları, içme suyu ve kanalizasyon, elektrik, meralar, ağaçlandırma ile eğitim ve sağlık konularındaki ihtiyaç ve sorunlar ile ilgili muhtarlarla toplantı gerçekleştirdi.

Vali Aydın Baruş, Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezinde başta genel güvenlik ve asayiş konuları olmak üzere ilçedeki yatırım çalışmaları, içme suyu ve kanalizasyon, elektrik, meralar, ağaçlandırma ile eğitim ve sağlık konularındaki ihtiyaç ve sorunlar ile ilgili muhtarlarla toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Kurum Müdürleri, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve Mahalle Muhtarları katıldı.

Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç’in selamlama konuşmalarının ardından Vali Aydın Baruş yaptığı konuşmasında:  “Malatya’nın güzelliklerine ev sahipliği yapan Yeşilyurt ilçemizde sizlerle beraber olmak benim için son derece onur ve gurur verici bir vesiledir. Malatya’nın en büyük sorunlarından birisinin de sulama suyu olduğunu gayet iyi biliyorum. Vatandaşlarımızın hem tarımsal alanlarda hem de özellikle kayısıcılık alanında bahçelerini sulamak için ihtiyaç duyulan su Yüce Rabbimizin bereketi ile arttıkça çiftçimizin yüzü güler, sizlerinde yüzü güler, çünkü vatandaşımızın temsilcisi olarak vatandaşımız ne kadar mutlu olursa sizlerinde o kadar mutlu olacağını tahmin edebiliyorum.

MUHTARLIK SORUNLARIN İLK ELDEN DİLE GETİREBİLDİĞİ MÜESSESE

Muhtarlık çok önemli bir müessese. Muhtarlarımız vatandaşımızla her gün, her an birlikte olma fırsatına sahip ve vatandaşımızın dileklerinin sorunlarının ilk elden dile getirebildiği müesseseler. Muhtarlarımız çok önemli bir görevi ifa ediyorlar. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için ettikleri çabalar, verdikleri emekler dolayısıyla tüm muhtarlarımızı şükranla yâd ediyorum. Sizlerin bu değerli çabaları olduğu müddetçe de bu ülke bu millet bir bütün ve birlik içerisinde dimdik ayakta durmaya devam edecektir.

MAHALLENİZDE HUZUR VE SÜKÛNU TEMİN EDİN

Önümüzde de 31 Mart mahalli idareler seçimleri var. Birçok muhtarımız tekrar göreve devam etmek için aday oldu. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin temini noktasında muhtarlarımızın aynı hassasiyetle devam edeceğine yürekten inanıyorum. Çünkü vatandaşlarımız arasında birlik ve beraberliğinin sağlanmasında, lüzumsuz tartışma ve münakaşalara yer vermemesi açısından muhtarlarımızın çok önemli uzlaştırıcı bir rolü var. Sizler görev yaptığımız mahallenin en önde gelen kişisi olarak daima insanlar arasında arabuluculuk yapmak, uzlaştırmak yönünde çaba sarf etmelisiniz. Sizlerin en önemli görevi mahallenizde huzur ve sükûnu temini noktasında kamu kurumlarına, idareye ve kolluk kuvvetlerimize yardımcı olmak. En ufak bir şikâyet veya huzursuzluk gördüğünüz zaman vatandaş nezdinde bunu kolluk kuvvetleri ile paylaşmalı ve onların huzur ve sükûnunu sağlamak için almış olduğu tedbirler konusunda yardımcı olmalısınız.

MAHALLELERİMİZDE BEKÇİ DÜDÜĞÜNÜN SESİNİ TEKRAR DUYACAĞIZ

Malatya’mızda 175 mahalle bekçimiz görevine başladı. Önemli mahallelerimiz için de bekçi temini sağlayacağız. Bundan sonra artık mahallede bekçilerimizin düdüğünün sesini tekrar duyacaksınız ve huzur ve güven içerisinde vatandaşlarımıza birlikte yaşama imkanı bulacaksınız.

OKULLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM

Bizim açımızdan önemli konulardan birisi de çocuklarımızın eğitimidir. Okullarımızın güvenliğine sahip çıkalım, orada görevlendirdiğimiz kolluk görevlilerimiz var. Emniyet, Jandarma, okul aile birlikleri ve okul müdürleri ile beraber çalışalım. Lütfen okulları sık sık ziyaret etmeyi unutmayın ve mahallenizdeki okullarla ilgili yapabilecekleriniz konusunda vatandaşlar ile birlikte değerlendirme yapıp bizlere iletirseniz, bizlerde çocuklarımızın çok daha iyi imkânlar görmesi amacıyla elimizden geleni yapalım. Çocuklarımızın ulaşımında ve trafikte güven içerisinde okullarına gitmeleri için almamız gereken tedbirleri bir an önce alalım.

SAĞLIK VE MUHTAÇLAR KONUSUNDA DEVLETİN YARDIMELİ OLUN

Ülkemiz çok şükür sağlık noktasında çok iyi bir aşama kat etti. Vatandaşlarımız istediği gibi hastanelerine gidip muayenelerini olabiliyor, ilaçlarını alabiliyorlar. Bazen yalnız kalmasından dolayı sağlık durumları kötü olanları sağlık kurumlarına ulaştıralım. Aynı durum Sosyal Yardımlar noktasında da geçerli. Bazen tespit edemediğimiz, bizim şahit olamadığımız yalnız, yoksul, fukara insanlar olabiliyor. Bunlara el uzatmamız için elimizde her türlü imkan var. Devletimiz her türlü imkanı sağlıyor, gerekirse aylık bağlanıyor; muhtaç aylığı, engelli evde bakım yardımı bağlanıyor. Yardıma muhtaç insanların kolu kanadı olalım, elinden tutan yardım eli olalım ve onların devletin ilgili makamlarına ulaşmalarını sağlayalım. Önce kaymakamlığa, Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne, çözülemediği takdirde valiliğimize kadar iletelim.

KAPIM HER ZAMAN MUHTARLARIMIZA AÇIK

Benim kapım her zaman muhtarlarımıza açık. Bizlere ulaşmaktan çekinmeyin. Çünkü ben görev yaptığım her yerde muhtarlarımıza çok yakın çalışma prensibi benimsemiş bir insanım. Onların vermiş olduğu mesajların, dile getirdiği hususların vatandaş açısından ne kadar önemli olduğuna yakinen şahidim. Bu anlamda biz de sizlere yardımcı olmak için, bu sorunları çözmek için elimizden geleni yapacağımızdan hiçbir şüpheniz olmasın.

YEREL YÖNETİM VE KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ

Mahallelerimize yönelik çok önemli çalışmalar yapılıyor. Belediyelerimiz tarafından mahallenin sorunlarını çözmek için, çiftçimizin sorunları çözmek için altyapı çalışmaları yapılıyor. Yeşilyurt ilçemizde de sulama sorununun önemli olduğunu biliyoruz. Türkiye’nin gerçekten mali durumları, bütçe imkanları çok iyi durumda. Son yıllarda çok önemli çalışmalar yapıldı. Bundan sonraki süreçte hem sulama noktasında, hem altyapı noktasında, yollarınızın parkelenmesi, asfaltlanması noktasında da her türlü önlemi almaya çalışıyoruz. Yerel yönetimlerimizle işbirliği yapıyoruz. Belediyelerimizle, muhtarlarımızın dileklerine uygun olarak bu hizmetler gerçekleştirmeye çalışıyoruz.

YATIRIMLARIN GÖZLEMCİSİ VE TAKİPCİSİ OLUN

Sizlerden son bir dileğimiz şudur ki mahallenizde bir çalışma olduğu zaman gerek belediyeler olsun gerekse YİKOB tarafından, Valilik tarafından bir çalışma olduğu zaman mutlaka ucundan tutup çalışmayı takip edin. Çalışmanın güzel bir şekilde yapılıp yapılmadığı hepimizi ilgilendirir. Neticede vatandaşlarımızın alın teriyle biriktirdiği kazançlarından elde ettiğimiz vergilerle bu yatırımları ve çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Eğer yatırımlarda bir noksanlık, eksiklik varsa, hata olursa bunun hesabını vatandaşımıza da Yüce Mevlaya da veremeyiz. Bu nedenle kaynakların en güzel şekilde değerlendirilmesi için bu yatırımları güzel bir şekilde takip edelim. Bir sorun gördüğünüz zaman dediğim gibi iletmekten çekinmeyin. Sizler bu noktada en büyük yardımcımızsınız.

Mahalli idareler seçimlerine iştirak edecek tüm muhtarlığımıza başarılar diliyorum. Allah hayırlısını versin, hayırlı olsun” dedi.

 

Bakmadan Geçme