Uluslararası Değişim Federasyonu İle Unesco İşbirliği

Uluslararası Değişim Federasyonu (ULUDEF) Yetkilileri UNESCO Milli Komisyonu'nu Ziyaret Etti.

Uluslararası Değişim Federasyonu, çalışmalarını Birleşmiş Milletler’in eğitim, bilim ve kültür kuruluşu olan UNESCO ile işbirliği içinde gerçekleştirmek üzere harekete geçti. Öncelikli olarak UNESCO partneri olmak konusunda adımlar atan Federasyon UNESCO Milli Komisyonu’nu ziyaret etti ve nasıl ortak çalışmalar yürütülebileceği konularında fikir alışverişinde bulundu.

Uluslararası Değişim Federasyonu yetkilileri, Federasyon tarafından ilan edilen 7 Temmuz Dünya Değişim Günü’nün UNESCO’nun uluslararası günler listesine girmesi için geçen sene başlattıkları süreç hakkında bilgi verdi. “Uluslararası Değişim Federasyonu olarak barış içinde yaşamak insanlık hakkıdır mottosu ile yola çıktık ve kurulduğumuzdan beri geçen 2 senede mottomuz doğrultusunda pek çok ulusal ve uluslararası etkinliğe imza attık. Bunların en önemlisi ise ilk defa 7 Temmuz 2018 yılında düzenlediğimiz Dünya Değişim Günü’dür. Geçen sene bu etkinliği Türkiye’de 12 şehirde ve yurtdışında 9 ülkede düzenledik ve yoğun bir katılımla karşılaştık.  Bu yıl daha yaygın şekilde organize edeceğimiz bu günde, en önemli hedeflerimiz ise insanlarda barış için bilinçli değişimin gerekliliğini, farkındalığını geliştirmek ve bunun için değişim tekniklerini sunmaktır. UNESCO’nun kuruluş amacının bizim Federasyon olarak amaçlarımızla ve hedeflerimizle çok örtüştüğünü gördük ve partner olmak için yol haritamızı belirledik. Bugün de UNESCO Milli Komisyonu yetkililerini ziyaret ederek, kendilerine amacımız, hedeflerimiz ve çalışmalarımız hakkında bilgi verdik.”

Değişim Uzmanları

Bilinçli ve kökten bir değişimin ancak değişim teknikleri ile mümkün olabileceğini vurgulayan Federasyon yetkilileri, bu teknikleri sunacak Değişim Uzmanlarının yetişmesine de destek oluyor.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi ve Dünya Değişim Akademisi işbirliği ile organize edilen Değişim Uzmanlığı eğitimlerine katılan adaylara kurs bitiminde, üzerinde Üniversitenin ve Akademinin logosu olan Değişim Uzmanlığı Belgesi veriliyor. Gelişigüzel değil, bilinçli ve metotlu yürütülen değişim programlarının çalışma sahalarının çok kapsamlı olduğunu dile getiren Federasyon, Değişim Uzmanı sayısı arttıkça dünyanın daha barışçıl ve mutlu bir yer olacağını dile getirdi. 

Uluslararası Değişim Federasyonu yetkilileri şunları sözlerine ekledi: “Değişim Programlarına herkes katılabilir, yaşama dair her türlü soruna hedef odaklı nokta çözümü getiren bu programların içerdiği tekniklerle önce bireyin sonra toplumun ve sonra tüm dünyanın topyekün değişimi gerçekleşecektir. Kendini, çevresini, toplumu ve dünyayı değiştirmek, barışçıl bir hayat sürmek isteyen herkesi Değişim Uzmanı olmaya davet ediyoruz.”

Değişim Uzmanlığı kursları Yeni Yüzyıl Üniversitesi ve Dünya Değişim Akademisi işbirliği ile Türkiye’de ve Dünya de pek çok yerde yapılıyor. İstanbul da yapılacak en yakın kurs tarihleri:

11-19 Mart 2019

15-22 Haziran 2019

19-26 Ağustos 2019

Bakmadan Geçme