TYB İZMİR ŞUBESİ BAŞKAN YARDIMCISI NACİ GÜMÜŞ VEFAT ETTİ

Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı emekli öğretmen

Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı emekli öğretmen, Şair Naci Gümüş vefat etti. Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesi kurucularından da olan Naci Gümüş 2009 yılından bu yana Türkiye Yazarlar Birliği Başkan yardımcısı görevini de yürütmekteydi.

            Emekli öğretmen de olan Şair Naci Gümüş 15 yıldır Gönül sitesi web sayfasında da Türkiye’nin sayılı yazar ve şairlerine ev sahipliği yapmaktaydı.

            Gümüş, yakalandığı Akciğer hastalığından dolayı yaklaşık altı aydır tedavi görmekteydi. En son Ege Üniversitesinde tedavileri yapılan Naci Gümüş aynı hastanede vefat etti.

Naci Gümüş Kimdir?

Hayat öğrencisi mustarip, garip bir öğretmen emeklisi. Şiir yazan, acılarını içine akıtan, fikir çilesini yazıya döken, derin düşüncelerini psikolojik ve sosyolojik nedenlerle kendine saklayan sessiz, mahzun, duygulu, duyarlı bir insan. 1951 Ergani doğumlu. İlk, orta, lise ve Öğretmen Okulu’nu Ergani’de bitirdi. Lisansını Anadolu Üniversitesi Türkçe Bölümü’nde tamamladı. Hatay, Elazığ ve İzmir illerinde 15 yıl köy öğretmenliği yaptı. 1976 yılından bu yana İzmir ilinde değişik okullarda tam 44 yıl öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulundu.

Kültür, sanat ve edebiyat çalışmalarına ortaokul sıralarında başladı. Şiir, makale, hikâye, deneme, inceleme-araştırma yazıları ve desenleri; Türk Edebiyatı, Hisar, Fikir ve Sanatta Hareket, Mavera, Kırkikindi, Yağmur, Yeniden İnkişaf, İzmir İzmir, Yeni Dergi, Yedi iklim, Ay Vakti, Kuşluk Vakti, Işığın Kaynağı ve Milli Eğitim dergilerinde; Ergani, Çiğli, (Yerel Gazeteler), Yeni Devir, Ortadoğu, Zaman ve Yeni Şafak gazetelerinde yayınlandı.

Şiir, hikâye ve anı dallarında birincilik ödülleri aldı. 2003 yılında yayına hayatına başlayan “Gönül Sitesi” isimli web sitesi de internet dünyasında önemli bir yere sahip. 17 Ocak 1996 tarihinde İzmir Konak Zafer Müfredat Laboratuvar İlkokulu müdürü iken emekliye ayrıldı. Tam bir yıl aradan sonra sevdiği mesleğine açıktan atama ile yeniden başladı. 4 Ocak 2016 tarihinde, görevlendirilmeyle kurucu müdürü olduğu eğitim müzesinden ikinci kez yaş haddinden emekliye ayrıldı. Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İzmir Şubesi’nin kurucu üyelerinden ve Yönetim Kurulu üyesi. Evli ve 3 çocuk babası.

 

Bakmadan Geçme