Türkü Treni Gecesine Büyük İlgi

TCDD'nin 163 Kuruluş ve Atatürk'ün Malatya'ya gelişinin 88 yıldönümü münasebetiyle TCDD 5. Bölge Müdürlüğü kurum personelleri tarafından Türkü Treni Gecesi düzenlendi.

Malatya Kongre ve Kültür merkezinde gerçekleştirilen Türkü Treni gecesinde aşırı izdiham nedeniyle salonda yer sıkıntısı yaşandı. Büyük ilgi gören gecede gelen davetliler unutamayacakları güzellikte bir program izleme fırsatı bulurken gecenin programının hazırlanmasında büyük emeği geçen TCDD 5. Bölge Müdür Yardımcısı Necmi Yiğit'i salonda misafirler uzun süre alkışlamaları salonu inletti.

         Demiryolu personelleri ve ailelerinin yanı sıra Malatya'dan yüzlerce vatandaşın ilgi gösterdiği Türkü Treni gecesinde TCDD 5. Bölge Müdürü Mahmut Çalık yaptığı konuşmasında " Cumhuriyetimizin Kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 13 şubat 1931 de Malatya'ya gelişinin 88 yılı ve Demiryollarının 163 kuruluş yıldönümü münasebetiyle kurum personellerimiz tarafından hazırlanan Türkü Treni gecemize hoş geldiniz.

         Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindekilerin Malatya'ya 13 şubat 1931 de ilk gelişi, Fevzi paşa - Malatya demiryolu hattının hizmete açılışı nedeniyle gerçekleşmiştir.

         Atatürk, 12 şubat 1931 perşembe günü Taşucu - Silifke  üzerinden Mersin'e gelmiş ve gerekli incelemeleri yapıp vatandaşların sorunlarını dinledikten sonra kalabalık bir heyetle daha önceden hazırlanıp Mersin'e getirilen Beyaz Tren ile saat 18.00 sularında Malatya'ya hareket etmiştir. 13 şunat 1931 günü Malatya'ya gelen Atatürk ve beraberindekiler, Malatya gar'da vatandaşlar tarafından büyük bir coşkuyla karşılanmıştır.

         Atatürk Malatya'da yaptığı konuşmasında şu anlamlı özdeyişte bulunmuştur. " Demiryolları, bir memleketin toptan ve tüfekten daha mühim bir emniyet silahıdır. Demiryolları refah ve umran tevlid eder " diyerek demiryollarının önemini belirtmiştir.

         Demiryolculuk özveri ve fedakarlık gerektiren bir meslektir. Yaz - kış gece - gündüz demeden var gücüyle çalışan arkadaşlarımız hazırladıkları bu gece ile demiryolculuğun yalnızca yük ve yolcu taşımacılığından ibaret olmadığını, aynı zamanda sosyal ve kültürel faaliyetlere de önem verildiğini sizlere ifade etme fırsatını bulmuşlardır. Aylardır mesailerini aksatmadan, mesai saatleri dışında özveride bulunarak bu çalışmayı gerçekleştirip gecemizi hazırlayan tüm arkadaşlarımıza huzurunuzda bir kez daha teşekkür ederim."

        Türkü Treni gecesinin mimarı TCDD 5. Bölge müdür yardımcısı Necmi Yiğit sahneye konuşmasını yapmak üzere davet edilirken salondakiler ise ayakta alkışlamaları dikkatlerden kaçmadı. Bölge Müd. Yrd. Necmi Yiğit Türkü Treni Gecesinin oluşması sürecini duygulu sözlerle anlatırken " Salonda şu gördüğüm manzara inanın mutlulukların en güzeli. aylardır büyük emek sarf ederek kurum personellerimizle birlikte bu gün icra edeceğimiz programımızı hazırladık. Emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

        Gecemizi hazırlarken özellikle çok ince düşünceler içerisinde hazırlandık. Gecemiz için önceden Şehit ailelerimizden izin aldık, Derneklerimizden izin aldık. istişarelerimizi yaparak bu gecemize hazırlandık. İlk defa bölgemizde böyle bir çalışmaya imza atıyoruz. Burada gördüğüm manzara sizlerin göstermiş olduğunuz yoğun ilgi bizlerin ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesi olmuştur. Biz büyük bir aileyiz.

        İnşallah bundan sonra da böyle sosyal faaliyetlerimizi artırarak devam ettireceğiz. sizlerden aldığımız manevi destek ile kurum personellerimizle birlikte çalışmaları devam ettireceğiz. Hepiniz geldiğiniz için çok teşekkür ederim " diye belirtti.

        konuşmaların ardından gerçekleştirilen Şef Yeşim Yıldırım ve TCDD 5. Bölge personelleri korosu tarafından icra edilen Türkü Treni gecesi büyük ilgiyle dinlenirken gelenlerden tam not aldı.

Bakmadan Geçme