TÜRKSAT Konferansı Mühendislik Fakültesi'nde Gerçekleştirildi

​İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde TÜRKSAT'ın çalışma alanları ve yaptıkları çalışmalar hakkında bir konferans verildi.

​İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde TÜRKSAT’ın çalışma alanları ve yaptıkları çalışmalar hakkında bir konferans verildi.

TÜRKSAT konferansına konuşmacı olarak TÜRKSAT Yazılım Geliştirme Direktörü Bilsay Otçu ve TÜRKSAT Yazılım Geliştirme Ekip Lideri İsmail Özer Yıkılmaz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Ethem Hamamcı, Yazılım Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve mühendislik bölümü öğrencileri katıldı.

Konferans Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Ethem Hamamcı’nın konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Serdar Ethem Hamamcı, TÜRKSAT’ın daha çok uydu haberleşme konusunda tanındığını ancak TÜRKSAT’ın bunun dışında Kablo TV ve Bilişim alanlarında da etkili olduğunu söyleyerek kurumun uzaya gönderdiği uyduların önemine değindi.

TÜRKSAT Yazılım Geliştirme Direktörü Bilsay Otçu, konuşmasına öğretim üyelerinin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başladı. Bilsay Otçu, TÜRKSAT’ın temel faaliyet alanlarının uydu haberleşmesi, Kablo TV ve Bilişim olduğunu belirterek birçok uyduyu altı ay gibi bir sürede yerli olarak ürettiklerini ifade etti. Otçu, bilişim alanında birçok ürünleri olduğunu söyleyerek bunların E-devlet, E-Nabız, BELGENET ve Dijital Arşiv Sistemi gibi uygulamalar olduğunu belirtti.

Otçu, aday mühendislik adında yeni bir uygulama başlattıklarını ve Üniversiteyle protokol imzalayarak bir dönem boyunca öğrencilerin TÜRKSAT ofislerinde çalışabildiğini söyledi. Son olarak Otçu, dinleyicilerin sürekli kendilerini geliştirmesini, kendi çalışacağı alanı belirlemesini ve network alanlarını genişletmeleri gerektiğine dikkat çekti.

TÜRKSAT Yazılım Geliştirme Ekip Lideri İsmail Özer Yıkılmaz, kendi özgeçmişini anlatarak konuşmaya başladı. Yıkılmaz, yeni mezun olmuş ya da mezun olacak arkadaşlara staj yerlerini iyi seçmeleri gerektiğini, staja girdikleri kurum ya da kuruluşları iyi tanımaları ve kurumda iyi insanlarla iletişim kurmaları gerektiğini tavsiye etti. Yeni mezun öğrencilerin işe girişlerde avantajlı olmaları için kişisel gelişimlerini güçlendirmeleri gerektiğini söyleyen Yıkılmaz, bu gelişimi sağlayacak aşamalar hakkında bilgiler verdi.

Konferans soru ve cevap kısmının ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme