'Türkiye'nin Demokrasi Mücadelesi' Konulu Konferans Gerçekleşti

Elazığ Belediyesi'nin sosyal ve kültürel etkinlikler dizisi kapsamında düzenlediği kültür-sanat organizasyonları arasında yer alan 'Şehir Konuşmaları' programına Gazeteci-Yazar ve televizyon programcısı Ekrem Kızıltaş konuk oldu.

Elazığ Belediyesi Hazar Toplantı Salonu’nda gerçekleşen “Türkiye’nin Demokrasi Mücadelesi” konulu konferansa Elazığ Belediyesi birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gazeteci-Yazar ve televizyon programcısı Ekrem Kızıltaş, yaptığı konferansta demokrasinin halkın kendi kendisini yönetmesi olduğuna dikkat çekerek nasıl olacağı konusunda ise birçok rivayetin olduğunu belirtti.

Kızıltaş: “Kimi derki demokrasi güzeldir. Ama benim dediğim olursa.! Bunlar genellikle diktatör tabiatlı insanlardır. Bazı hallerde Cemil Meriç kitaplarında bir söz var bir insanın: “ Dünyada herkes yanlış düşünüyor, bir tek ben doğru düşünüyorum” demesi anlamsızdır. Ama ya hakikaten öyleyse… O adam ne yapsın Hani Yunus Emre'nin “söylemeyeyim de öleyim mi.?”demesine benzer bir durum. Demokrasi halkın kendi kendini idaresi biz bunu belki şu şekilde dönüştürebiliriz. Bugünkü Türkiye'den hareketli 80 milyonluk ülkede bu ülkede yaşayan herkesin bir anlamda arzu isteklerinin gerçekleşmesi, uygulanması arzu ettikleri ile karşılaşmaları yönünde yapılan genel düzenlemeler ve bize konulmuş bir süre içerisinde 4-5 sene de diyelim yerel yönetimlerde seçtiğimiz insanları değerlendirmek. Türkiye demokrasi mücadelesi dediğimizde aklımıza neyin geldiği karmaşık bir konudur ”şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme