Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği İlk İstişare Toplantısını Gerçekleştirdi

2013 yılında kurulan,ancak son 4-5 ayda ülke ve dünya bazında olağanüstü bir büyüme gösteren Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği İlk istişare toplantısını 16-17 Kasım 2018 tarihlerinde Ankara-Ulus'da bir Otel'de gerçekleştirdi.

2013 yılında kurulan,ancak son 4-5 ayda ülke ve dünya bazında olağanüstü bir büyüme gösteren Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği İlk istişare toplantısını 16-17 Kasım 2018 tarihlerinde Ankara-Ulus'da bir Otel’de gerçekleştirdi.
   16 Kasım 2018 Cuma günü saat.10.00’da üyelerin Ulus’ta Angora Otel’e intikali ile başlayan ilk buluşma öğleyin saat.13.00’te öğle yemeği ile devam etti.Daha sonra saat.14.00’te ,160 üyeden yaklaşan yerel seçimler nedeniyle yerel gazetecilerin oldukça yoğun bir çalışma içinde olmaları nedeniyle,takriben yurdun dört bir yanından 30 üyenin katılabildiği istişare toplantısı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
   Toplantıda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Kenan Akçahanoğlu yaptı.Akçahanoğlu konuşmasında yerel gazeteciliğin sorunlarını çözmek için yola çıktıklarını,kısa zamanda çok büyük gelişme kaydettiklerini,yakında ülke çapında 81 il , 467 ilçe,Avrupa,ve dünyanın diğer ülkelerinde örgütlenmeyi tamamlayarak devasa bir güç haline geleceklerini, söyledi.
   Daha sonra söz alan Genel Başkan Yardımcısı Ali Erturan ise derneğin büyümesi ve gelişmesi için yapılabilecek işlemler konusunda görüş bildirdi.
    Akabinde Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi “Hayırlı olsun” demek için katıldığı toplantıda söz alarak yerel gazetecilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini,çözüm yolları konusunda her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını söyledi.
     Toplantıda daha sonra üyeler tarafından,Yüksek İstişare Kurulu,Genel İdare Kurulu,Medya Tanıtım İşleri,Sosyal Politikalar,Ekonomi İşleri,İnsan Hakları,Çevre ve Kültür İşleri,Gençlik Kolları,Kadın Kolları,AR-GE,Engelliler Kurulu,Halkla İlişkiler,Yerel Yönetimler ve Dış İlişkiler ve benzer konularda oluşturulabilecek kurullarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
  Bu arada TYGD Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda Relax Medya Sahibi Bülent Kumaş  , Haber Ajansı,Reklam Ajansı ile ilgili konularda yapılacak çalışmalar hakkında üyelere bilgi verdi.
    Bu arada Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği Genel Merkezi’nin Kızılay-Medrese Sok.29/11 de hizmet vermeye devam ettiğini,üyelere her zaman kapılarının açık olduğunu söyleyen Genel Başkan Kenan Akaçahanoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Ali Erturan dernek üyeleri arasında birlik ve beraberliğin korunması konusunda önerilerde bulundular.Tüzük ve aidat konularının da tartışıldığı TYGD İlk İstişare toplantısında Kahramanmaraş İl Temsilcisi Gökhan Şahin Genel Başkan Kenan Akçahanoğlu,yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyelerine birer Türk Bayrağı,15  Temmuz Hatırası ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi ve resminin bulunduğu birer kaşkol hediye etti.
    TYGD Yönetim Kurulu ayrıca katılımcılara mazbatalarını takdim etti.
    Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği Genel Başkan Yardımcılarından aynı zamanda Türkiye Kahveciler Odası Genel Başkanı olan İsa Güven Ankara’ya dışarıdan gelen tüm üyelerle tek tek ilgilenerek bölgelerinde çalışmalarını kolaylaştırıcı takviyelerde bulundu.
    Yine Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği Genel Başkan Yardımcılarından Ramazan Durmuş’un organizasyonunda 17 Kasım 2018 Cumartesi günü dernek üyesi gazeteciler toplu halde Ankara-Gölbaşı- Mogan Gölü’ne götürülerek 45 dakikalık gemi turuna katıldılar. Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği üyeleri Mogan Gezisi’nden sonra Anıtkabir’e giderek,Ata’nın huzuruna çıktılar,..Anıtkabir’de çekilen hatıra fotografından sonra Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği’nin İlk istişare toplantısı sona erdi.

 

   Halit Tükenmez-Ankara

Bakmadan Geçme