Tüfenkci: Türkiye Daha da Güçlenerek Yoluna Devam Edecek

Tüfenkci, döviz ve finansal araçlarla yapılan saldırıların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde alınan tedbirlerle boşa çıktığını ve çıkmaya da devam edeceğini vurgulayarak,

64-65. Hükümet Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Birlik Vakfı Malatya Şubesi'ni ziyaret etti.

Birlik Vakfının sadece Malatya şubesiyle değil Türkiye’de duruşuyla, yerli ve milli değerlere önem vermesiyle farklı bir yeri olduğunu vurgulayan Tüfenkci, “Birlik Vakfı, bu ülkenin birliği ve bütünlüğü noktasında kuruluşundan bu yana hep ön almış ve 15 Temmuz’daki duruşu ve akabinde demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkışı, bu güne kadar bu noktadaki tavrı ve tavizsiz tavrı birçok insana da örnek olmuş insanların bir araya gelerek oluşturduğu vakıflarımızdan birisi” dedi.  

Tüfenkci, Türkiye’nin özellikle Gezi Parkı olaylarından bu yana sürekli bir gerginlik ve saldırı altında olduğunu belirterek,  bu saldırıların zirve noktasının ise 15 Temmuz olduğunu ifade etti.  

15 Temmuz’un başarılı olamaması üzerine bu kez 15 Temmuz’u yaptıranların ekonomik bir saldırıyla Türkiye’yi karşı karşıya bıraktığını dile getiren Tüfenkci,  “16 Nisan Anayasa değişikliği ile Türkiye bir yol ayrımına girdi. Sizlerin önemli gayret ve destekleriyle 16 Nisan’ı yani yeni bir sisteme geçişi bu millet hamdolsun kabul etti. 24 Haziran seçimleriyle beraber de bunun uygulamasına geçmiş olduk” diye konuştu.  

Tüfenkci, özellikle 16 Nisan’dan sonra saldırıların dozajının artarak devam ettiğine dikkati çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ağustos ayında döviz ve finansal araçlarla zirve yapan saldırılar, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve inisiyatifiyle alınan tedbirlerle boşa çıktı ve çıkmaya da devam edecek. Ben inanıyorum ki önümüzdeki günlerde de Türkiye çok daha güçlenmiş bir şekilde yoluna devam edecek. Dünya Türkiye’de neler olduğunu çok yakından takip ediyor. Niye Türkiye’nin yanı başında bir terör koridoru oluşturulmaya çalışıldığını, niye Türkiye’nin bölgede bir güç olmasının istenilmediğini bölgeyi yakinen takip edenler görüyor. Eğer Türkiye gerekli müdahaleleri yapmasaydı, bugün Suriye bir başka olacaktı. Eğer İsrail bölgede yayılmacılık emellerini frenliyorsa bu Türkiye’nin gücüyle alakalı. Kudüs’te ABD’nin İsrail ile birlikte yapmaya çalıştığını Türkiye, insanlığın vicdanını ve sesini ayağa kaldırarak engelledi. Bu da Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde oldu. İnşallah biz insanımızın refah düzeyini artırmaya, milletimizle beraber yol yürümeye devam edeceğiz.”

 

TÜRKİYE DÜŞMANLARINI SEVİNDİRMEYELİM

2019’da gerçekleştirilecek yerel seçimlerin çok önemli olduğuna işaret eden Tüfenkci, “Şuna veya buna kızarak Türkiye’nin geleceği noktasında Türkiye’nin düşmanlarını sevindirecek hareketlerden kaçınmamız lazım. AK Parti olarak milletin isteği ve genel eğilimleri doğrultusunda, tarihiyle kültürüyle barışık belediye başkanlarını göreve getirmemiz lazım. Şehrin kimliği ve kişiliğiyle ilimizi marka haline getirecek belediye başkanlarımızla inşallah 2019 Mart seçimlerini de başarılı bir şekilde tamamlamış olacağız. Bu noktada sizlerin de gayreti ve desteği önemli. Bugüne kadar sizler hem milli iradeden hem de sağduyudan yana oldunuz. İnşallah 2019 Mart’ında da aynı çizgide sizlerle istişareli bir şekilde devam ettireceğiz” diye konuştu.

 

ARTIK İLLER REKABET EDİYOR

Tüfenkci, artık Türkiye’de illerin rekabet ettiğine işaret ederek konuşmasına şöyle devam etti:

“Yatırım çekme noktasında her bir il kendi kimliğini ve marka değerini ortaya koyarak ve şehrin yöneticilerinin el ele vermesiyle rekabet ediyor. Eğer yatırımcıyı getirip gerekli ilgi ve alakayı gösteremezsek o yatırımcının Malatya’da kalması mümkün değil. Dolayısıyla ilimizi diğer iller arasında rekabette öne çıkaracak tüm unsurları hep beraber ortaya koymamız gerekli. Sosyal imkanlarıyla, kurum ve kuruluşlarıyla en önemlisi de yerel yöneticilerimizle ortaya koymamız lazım. Aksi takdirde Malatya kendi içine kapanır ve bundan en fazla zararı da esnafımız ve ticaret erbabımız görür.”

 

COĞRAFİ TESCİL ALACAK PEK ÇOK ÜRÜNÜMÜZ VAR

Tüfenkci programı kapsamında ayrıca Edirne’den Kars’a 81 ilin yöresel ürünlerinin tanıtılacağı "4. İl İl Yöresel Ürünler Fuarı"nın açılışını da gerçekleştirdi.

Burada konuşan Tüfenkci, geleneksel hale gelen fuarların başarıyla sürdürülmesinden dolayı emeği geçenleri tebrik etti.

Ürünlerin değer bulması ve tanıtılması açıcından fuarların çok önemli olduğunu belirten Tüfenkci, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yöresel ürünlerde coğrafi tescillerin markalaşma yolundaki adımlarını hükümet olarak da destekliyoruz. Malatya’mızda da 5 ürününün yerel anlamda coğrafi tescil belgesinin olması kayısımızın da Avrupa coğrafi tescil belgesine sahip olması esasında Malatya’nın ve hemşerilerimizin odalarımızın, borsamızın ve kalkınma ajansımızın bu konudaki öngörülerini takdir ediyoruz. Bu ürünler dışında da Malatya’da coğrafi tescil alacak pek çok ürünümüz var. Bununla ilgili çalışmalarımızın hızlanması gerektiğini biliyoruz. Bir marka oluşturmak o ürünün özellikle pazardaki katma değerini artırma noktasında çok önemli. Hükümet olarak marka oluşturma yolunda çok çeşitli desteklerimiz var. Avrupa’da marka aldığınızda o markayı alırken harcamış olduğunuz masrafların yüzde 75’ine kadarını biz karşılıyoruz. Yeter ki üreticimiz bu konuda çaba göstersin. Kalkınma ajanslarımız bu konuda onlara yardımcı olur.”

Bakmadan Geçme