Tüfenkci: Tarıma Verdiğimiz Desteklere Devam Edeceğiz

Tüfenkci, tarımda 2002 yılına göre çok daha iyi duruma gelindiğini vurgulayarak,

Tüfenkci, tarımda 2002 yılına göre çok daha iyi duruma gelindiğini vurgulayarak, “Eğer biz o bütçeleri ayırmasaydık ve destekleri vermeseydik bugün tarım, sanayi ve kentleşme karşısında çok daha farklı bir noktada olacaktı. 2019’da da destekleri sadeleştirerek yolumuza devam edeceğiz” dedi.

64-65. Hükümet Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Doğanşehir Belediyesince düzenlenen 10. Doğanşehir Elma ve Kültür Festivali açılışına katıldı.

Burada konuşan Tüfenkci, festivalin başta Doğanşehir’e olmak üzere, Malatya’ya ve Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Festivallerin, kültürel değerlerin nesiller boyunca aktarılmasında önemli olduğunu vurgulayan Tüfenkci, elma ile ilgili yaşanan sıkıntıların giderilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Tüfenkci, elmada yaşanan hastalığın Doğanşehir’in kaderi olmaması gerektiğine işaret ederek, “Biz bunu yeni duyduk. Gerekli müdahalelerde bulunup Allah’ın izniyle de bu sorunu çözeriz. Çünkü biliyoruz ki tıpkı tütün gibi elma da Doğanşehir için bir simge ve gelir kapısı. Elmanın biraz daha geride kalması tütünün ileri gitmesinden kaynaklandı” dedi.

FESTİVALLERİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE VESİLE KILMALIYIZ

Ülkenin zor zamanlardan geçtiğine dikkati çeken Tüfenkci, birlik ve beraberlik çağrısı yaparak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Birliğimizi, beraberliğimizi, bu ülkeye olan bağlılığımızı ve inancımızı en üst düzeye çıkaracağımız zaman dilimlerini yaşıyoruz. Biz birbirimizle uğraşarak değil birbirimizi destekleyerek, birbirimize moral vererek, birimizin eksikliğini diğerimiz tamamlayarak ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi dimdik ayakta tutmalıyız. Bunun için gayret göstermeli ve bu festivalleri birliğimize ve beraberliğimize vesile kılmalıyız. Bu festivallere ne kadar destek verirseniz kazanan Doğanşehir ve Malatya olacaktır.”

Tüfenkci, festivali düzenleyen Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük’e ve ekibine teşekkür etti.  

DOĞANŞEHİR’E SOĞUK HAVA DEPOSU KAZANDIRABİLİRİZ

Ticaret Bakanlığının, soğuk hava depoları için yüzde 75’e kadar verdiği teşviklerin hem 2018 hem de 2019 bütçesinde devam edeceğini aktaran Tüfenkci, “Dolayısıyla Doğanşehir’in soğuk hava deposuna ihtiyacı varsa, üretici birliği başkanımız veya işadamlarımız vasıtasıyla bunu buraya kazandırabiliriz. Tarımdaki sıkıntıları giderme konusunda 2002 yılına göre çok daha iyi durumdayız. Eğer biz o bütçeleri ayırmasaydık ve destekleri vermeseydik bugün tarım, sanayi ve kentleşme karşısında çok daha farklı bir noktada olacaktı. 2019’da da destekleri sadeleştirerek yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

MALATYA SAĞLIKTA İLK 10 ARASINDA

Ardından Özel MelidPark Hastanesi özel yoğun bakım ünitesi açılışına katılan ve hastaneyi gezen Tüfenkci, Malatya’nın sağlıkta Türkiye’de ilk 10’a girecek illerden birisi olduğunu söyledi.

Tüfenkci, Yeşilyurt Devlet Hastanesini açacaklarını ve Battalgazi’ye devlet hastanesini mutlaka yapacaklarını belirti.

Devlet hastaneleri yanında özel hastanelerin de belirli bir açığı ve boşluğu doldurduğunu ifade eden Tüfenkci, sözlerine şöyle devam etti:

“Melidpark hastanesinin bu bölgeye sağlamış olduğu katkılar çok büyük. Sağlık politikasını bir bütün içinde düşünüp, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile beraber bugüne kadar sağlıkta sağlamış olduğumuz memnuniyetin üzerine koyarak yolumuza devam edeceğiz. Türkiye sağlıkta belirli bir standartı yakaladı. Gerek devlet hastanelerimiz gerekse özel hastanelerimiz bu standartın altına düşmemek adına çaba sarfedecekler. Bu standartın altına düşmedikleri gibi daha ne kadar yukarı taşırız bunu da hep beraber yapacağız”

Tüfenkci daha sonra hastanenin düzenlediği aşure dağıtımı etkinliğine katıldı.

 

Bakmadan Geçme