Tüfenkci: Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesinde Sona Gelindi

Tüfenkci: Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi Kurulmasında Sona Gelindi

64-65. Hükümet Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken ve TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ile birlikte Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliğini ziyaret etti.

Tüfenkci, Ahilik Haftası’nın tüm esnaf ve sanatkarlara hayırlar ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.

Ahilik değerlerine her zaman ihtiyaç olduğunu vurgulayan Tüfenkci, “Zor zamanlarda en fazla zarar gören camialardan birisi de esnaf ve sanatkar kardeşlerimiz. Vatanına, milletine, bayrağına, devletine bağlı esnaf ve sanatkarlarımızı fırsatçılara da Allah’ın izniyle fırsat vermeyerek devletimizin ve hükümetimizin desteğiyle ezdirmeyeceğiz” dedi.

Esnaf ve sanatkarın ekonominin omurgası olduğunu belirten Tüfenkci, şöyle devam etti:

“Tüccarı, ihracatçısı, sanayicisi herkesin ekonomide elbette önemli görevleri var. Ama esas ekonomiyi ve çarkları döndüren esnaf ve sanatkar kardeşlerimizdir. Fabrikalar üretir, esnaf bunu tüketiciyle buluşturur. Zincir mağazaların tehdidini biliyoruz. Bizim zamanımızda yasası hazırdı. İnşallah bu hükümetimiz de gerekli ve sağlıklı adımları atarak özellikle esnafımızın bu alandaki şikayetini giderecektir.”

Ülke içindeki ticaretin ve fiyatlandırmaların dövizle gerçekleştirilmemesi gerektiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla fırsatçılara gerektiği şekilde müdahale edileceğini de dile getirdi.

Tüfenkci ve beraberindekiler, ardından TÜRK-İŞ’e bağlı sendikalarla bir araya geldi, Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Heyettekilerin Türkiye’de yüzde 60’a yakın bir kesimi temsil ettiğine işaret ettiğini ve ülkenin kalkınması, refahı ve birliği noktasında elini taşın altına koyduklarının altını çizen Tüfenkci, söz konusu heyeti Malatya’da ağırlamaktan gurur duyduklarını belirtti.

Tüfenkci, Malatya’nın Türkiye’de rekabet edebilir bir konumda olması için hep birlikte mücadele ettiklerini söyledi.

Heyetle birlikte Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret eden Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, Malatya’da yatırım ve istihdamı artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Söz konusu hedefin gerçekleştirilmesi konusunda heyettekilerin ayrı bir önem taşıdığını vurgulayan Tüfenkci, sözlerine şöyle devam etti:

“İlimizde üretimi ve ihracatı artırmayı istiyoruz. Bunu da ancak elbirliği ile yapabiliriz. Türkiye’nin içinden geçtiği zor durumu kuşkusuz aşacağız. Bazı sıkıntılar yaşanıyor olabilir. Ancak her bir kardeşimizin ülke, millet sevdası, vatan aşkı ve yaptıkları işe bağlılıklarından dolayı üretimi ve ticareti sürdürmelerinden, ülkenin kalkınması noktasında ellerini taşın altına koymalarından dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum.

Son olarak Ticaret Borsası’na da ziyaret gerçekleştiren Tüfenkci,  “Malatya’da Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesini kuruyoruz. Yer tahsisi yapıldı, tüm işlemleri tamamlandı, yönetimi oluştu. Tabi burada hızlı davranmak lazım ve parselasyonu hızlı bir şekilde yapmamız lazım.” şeklinde konuştu.

Malatya’da Organize Seracılık Bölgesi oluşturulması adına da çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Tüfenkci, bu konuda epey ilerleme sağladıklarını ve yakında kamuoyuyla paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme