Tüfenkci: Bu Savaşın Amacı Belli

Tüfenkci, 'Bu bir kriz değil, bu Türkiye'ye açılan ekonomik bir savaş.

64-65. Hükümet Gümrük ve Ticaret Bakanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Yeşilturt’un Turizm Potansiyelinin Artırılması Konulu İstişare Toplantısı’na katıldı.

Tüfenkci burada yaptığı konuşmada, kadim Yeşilyurt’un Malatya’nın kültüründe, gelişiminde, girişimciliğinde ve değişiminde önemli rol oynayan ilçelerin başında geldiğini belirtti.

Yeşilyurt’un var olan potansiyelinin değerlendirilmesinin ve Malatya ile entegre edilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Tüfenkci, “Yeşilyurt’u lezzet vadisi haline getireceğiz dedik. Bunun anlamlandırılması için de Yeşilyurt’un tarihi evlerinin restore edilmesi ve şehre kazandırılması gerekir. Yeşilyurt Çayı’nın ıslahı çok önemli. Bu ıslah Yeşilyurt’ta yeni tesislerin, yürüyüş alanlarının, sayfiye yerlerinin, oyun alanlarının kazandırılmasını sağlayacak” dedi.

Yeşilyurt Belediyesi’nin eski Yeşilyurt evlerini butik otele dönüştürme projesinin başladığını aktaran Tüfenkci, “Biz de elimizden gelen her türlü desteği verdik, vermeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

Tüfenkci, Yeşilyurt’taki yerel meyvelerin ve bahçelerin korunmasının önemine değinerek, “Bahçelerimiz çok küçük, dolayısıyla bunlardan azami nasıl fayda sağlayabiliriz, bunu düşünmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Malatya olarak ürünleri pazarlamakta sorunlar yaşandığına dikkati çeken Tüfenkci,  bunun için Valilik, belediyeler veya şirketler kanalıyla farklı etkinlikler düzenlenebileceğini belirtti.

Tüfenkci, Yeşilyurt’ta yapılacak butik otelleri çalıştıracak girişimcilere ihtiyaç olduğunu vurguladı.

 

HES TEMEL ATMA TÖRENİ

Tüfenkci ardından, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kuyuönü Hidroelektrik Santrali'nin (HES) temel atma törenine katıldı.

Tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Bülent Tüfenkci, enerjide dışa bağımlılığı azaltacak yerli ve milli projelerin hayata geçirilmesinin ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Tüfenkci, ticaret savaşlarının yaptırıma dönüştüğü dünyada, özellikle enerjide dışa bağımlılığı azaltacak her projenin değerli olduğunu vurgulayarak, bu projenin Malatya’ya gelir getireceğini kaydetti.

24 Haziran seçimleri öncesinde döviz kurları üzerinden Türkiye'yi dize getirmeye çalışanların başarılı olamadığını belirten Tüfenkci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kur üzerinden finansal araçlarla Türkiye’yi parçalamaya bölmeye çalışanların gayretleri,  Allah’a hamd olsun hükümetimizin almış olduğu tedbirlerle ve milletimizin asil duruşuyla başarısızlıkla neticelenecek. Bu bir kriz değil, bu Türkiye’ye açılan ekonomik bir savaş. Bu savaşın tarafları belli, bu savaşın amacı belli. Türkiye'nin dünyadaki, Ortadoğu'daki, Kudüs'teki, Suriye'deki duruşunu hazmedemeyenler, finansal araçlarla bedel ödetmeye çalışıyorlar. Allah'a hamdolsun biz milletimizle bir bütün halinde, Türkiye'ye inanlarla, güvenenlerle, Türkiye’de yaşamaktan onur duyanlarla bunların üstesinden geliyoruz. Bu saldırılardan zevk alanlar ve bu saldırılar karşısında milli duruş sergileyemeyenler, bunu bir siyasi çekişme haline getirenler yarın emin olun utanacaklar. 15 Temmuz’da utandıkları gibi bu günlerden sonra da utanacaklar.”

Tüfenkci, bütün engellemelere rağmen Türkiye’nin büyümeye devam ettiğini kaydederek, Türkiye’yi küçültmeye ve kendi kabuğuna çekmeye çalışanlara inat hizmet etmeye ve yatırımları gerçekleştirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Bülent Tüfenkci ve AK Parti Malatya Milletvekilleri Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Kuyuönü HES'in temelini attı.

BUNU DA FIRSATA ÇEVİRİR BÜYÜME POTANSİYELİMİZİ ARTIRIRIZ

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, daha sonra Asrın işadamları Derneği’ni (ASRİAD) ziyaret etti.

Ekonomide yaşananların Türkiye ekonomisinden kaynaklı bir kriz olmadığını tamamen dış kaynaklı olduğunu vurgulayan Tüfenkci, “Biz bunu da fırsat bilip kalkınma hamlemizi ve büyüme potansiyelimizi daha da artırarak yolumuza devam ederiz” dedi.

Malatya’yı 6. Bölge teşvikleri içerisine alarak bir adım öne çıkardıklarını dile getiren Tüfenkci, “Malatya’da yatırım talebi patladı. Türkiye’de 23 ile süper teşvikler verildi bu illerden bir tanesi de Malatya. Özellikle güneş enerjisi hücreleri de dahil olmak üzere enerji üreten ve cari açığı azaltan bir fabrikayı Malatya’ya kazandırmış olduk. Burada yaklaşık 1400 kişi istihdam edilecek. Yılların sorun olan Vagon Fabrikasını Kızılay’la işbirliği yaparak çözdük. Prefabrik konut üreten ve mobil soğuk hava deposu üreten bir tesisi Malatya’ya kazandırdık. İnşallah özelleştirme idaresi onay verdiğinde yapımına başlanacak” diye konuştu.

Tüfenkci, 2020 yılında müstakil bir kardiyoloji merkezini de Malatya’ya kazandırmak istediklerini belirterek, “Malatya’nın İskenderun limanıyla buluşmasını sağlayan hızlandırılmış tren yolu projesi ihalesini 2019’da yaptıracağız. Böylece organize de üretilen bir ürün 4 saat sonra limanda olmuş olacak. Limana yanaşan bir hammaddeyi de siz 3-4 saatte fabrikanıza getirmiş olacaksınız” diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme