Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi

Malatya Valiliği Trafik Kazalarını Önleme Planı

Trafik kazası nedenli ölümler ve ciddi yaralanmaların en aza indirilmesi ile kaza nedeniyle yaşanmakta olan sosyo-ekonomik kayıpların ortadan kaldırılması amacıyla, Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planında 2020 yılına kadar trafik kazası sonucu meydana gelen ölümlerin %50 oranında azaltılması hedeflenmiş, buna yönelik olarak İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU tarafından kamuoyuyla paylaşılan ‘ Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi’yle de yeni denetim stratejileri ortaya konuldu.

          İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 100 günlük eylem planı (08 Ağustos-15 Kasım 2018) doğrultusunda hazırlanan “Malatya Valiliği Trafik Kazalarını Önleme Planı” Kapsamında Elazığ yolu üzeri İnönü Üniversitesi yakınında bulunan sabit uygulama noktasında “Yaşam İçin Kısa Bir Mola” Sloganıyla “Yaşam Tüneli” oluşturuldu. Yaşam tüneli içerisinde sürücü ve yolcuların trafik kuralları konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla hazırlanan kamu spotu videolar izlettirilmekte olup, amacı ise emniyet kemerinin önemini bir kez daha vurgulanarak görevli Polis Memurları tarafından teorik ve pratik eğitimler veriliyor.

           Yapılan araştırmalarda emniyet kemeri kullanımının kaza sonundaki ölüm ve ağır yaralanma oranlarını % 30 ila % 70 oranında azalttığı tespit edildiği açıklandı.

Ayrıca ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılması ve trafik güvenliği konusunda farkındalığın oluşturulması amacıyla 14-31 Ağustos 2018 tarihleri arasında ülkemiz genelinde “Bu Bayram Bende Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük” kampanyası gerçekleştirildiği açıklandı.

Söz konusu kampanya kapsamında etkinliğin başrol oyuncuları olan çocuklarımızdan seyahatleri boyunca trafik kurallarına uymaları konusunda ailelerini uyararak sosyal medya üzerinden @TrafikEgm twitter adresinden #kirmiziduduk hashtagini etiketleyerek göreve ilişkin fotoğraflarını gönderen ve en fazla beğeni alan 100 kişiye bisiklet hediye edilecek yaraşmasının sonuçlamdığı,Yarışma sonuçları Trafik Hizmetleri Başkanlığına ait www.trafik.gov.tr ve @TrafikEgm twitter adreslerinden duyurulduğu ifade edildi. 

 Bu kampanya kapsamında yarışmaya ilimizden katılan ve yarışmayı kazanan Helin Naz BÜYÜKTAŞ’a kampanya bisikleti; Malatya İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer URHAL ve İl Emniyet Müdür Yardımcılarının katılımı ile Malatya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Elazığ yolu üzeri İnönü Üniversitesi Karşısı Uygulama noktasında 27/09/2018 günü yapılan “Yaşam Tüneli ” etkinliğinde düzenlenen törenle verildi. 

Bakmadan Geçme