THM Konseri Pazar Günü

Türk Halk Müziği sevenlerine yönelik konser 27 Ağustos 2017 Pazar günü düzenlenecek.

Banazlı Türk Müziği Korosu ve Diyarbakır Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü Korosunun ortaklaşa düzenleyeceği konsere Malatya Kültür ve Kongre Merkezi ev sahipliği yapacak.

Konserin Pazar günü saat 20:00’de başlayacağını belirten Banazlı Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Selahattin Yalçınkaya: “Kültür ve Sanatımızı gelecek nesillere doğru ve düzgün bir şekilde aktarmak amacı güden derneğimiz şehir dışında da konserler verecektir. Eylül ayı içerisinde Diyarbakır’da da ayrı bir koro ile bir konserimiz olacak.” Dedi.

Konserlerle Malatya’nın kültür ve sanatını tanıtmayı hedeflediklerini  vurgulayan Yalçınkaya şöyle devam etti: “Pazar günü düzenlenecek konserde İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Yusuf Dumlupınar, Halk Müziği sanatçısı Ali Aktaş’ta sahne alacaklar. Sanatçı potansiyelimiz koromuzda mevcuttur ancak, öncelikle gençlerimizin de Türk Sanat ve Türk Halk Müziği korolarına ilgi göstermelerini bekliyoruz. Kültür ve sanatımızın yozlaşmaya başladığı bu dönemlerde bu tür  faaliyetler çok değerli ve önemlidir.

Bakmadan Geçme