Terörün kökü kazınıncaya kadar mücadelemiz sürecek

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, 'Bir terörist kalmayana kadar içeride ve dışarıda terörle mücadeleye devam edilecek' dedi.

Milletvekili Çakır, Malatya'daki temasları kapsamında Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV), Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesi ve Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman'ı ziyaret etti.

 

Çakır, ziyaretlerinde yaptığı konuşmada, ülkenin kalkınması için üzerlerine düşen görevlerin yanında yerelde de yapılacak çalışmaların olduğunu ifade etti.

 

Çakır, çıkan yasaların ülkenin birliği, beraberliği, güçlenmesi adına önemli olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizin içerisine farklı görüntülerde sızacak terör ve hain yapıların önünü kesmek adına meclisimiz Olağanüstü Hal'i (OHAL) kaldırarak onun yerine kanunlaşmış olan yasalarımız bundan sonraki süreçte terörle mücadelemiz ciddi bir şekilde devam edecek" dedi.

 

Türkiye'nin son yıllarda içerdeki ve dışarıdaki hain yapıları ülkeye zarar veremez hale getirdiğini ifade eden Çakır, "Türkiye geçmişte belki sadece içeride terörle mücadele ediyordu. İçeride çok az sayıda terörist kaldı. Türkiye artık dışarıdan ülkemizi ve topraklarımızı tehdit edecek her türlü teröre karşıda yurt dışında ciddi operasyonlar yaptı. Suriye'de, İdlib'de, Afrin'de, Irak topraklarında bu güce erişti. Haliyle bizim yine bu süreçteki birinci hedefimiz terörü tamamen ortadan kaldırmak. Bir terörist kalmayana kadar içeride ve dışarıda terörle mücadeleye devam edilecek" şeklinde konuştu.

 

Çakır, ülkenin gelişmesi, kalkınması ve ekonomik büyümesi için çalıştıklarını, bunun yanında da terörün kökünü kazımak için mücadelelerinin sürdüğünü belirterek, "Terör fitnedir. Terör bir yerlerden yönetiliyordur. Bunlar ülkemiz için kanserdir ve nerede bulunursa yok edilmesi gerekiyor. Haliyle bu mücadele böyle devam edecek. İçeride terörü yenip, birliğimizi sağladığımız müddetçe de bölgede ve dünya siyasetinde daha güçlü olacağız" dedi.

Bakmadan Geçme