Terör Örgütü Propagandasına 6 Gözaltı

Jandarma tarafından terör örgütü sempatizanlarının sosyal medya paylaşımlarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda Akçadağ'da PKK/KCK propagandası yaptıkları gerekçesiyle 4, Hekimhan'da ise Dev- Yol propagandası yapan 5 şüpheliden 2'si yakalanarak gözaltına alındı.

Terör örgütü PKK/KCK’lılara yönelik olarak Akçadağ ilçesi Tataruşağı Mahallesi’nde gerçekleştirilen operasyonla ilgili olarak Valilik aracılığıyla jandarmadan yapılan açıklama şöyle:

“Malatya İl J.K.lığınca terör örgütlerine ait veya müzahir sosyal medya paylaşımları hassasiyetle takip edilmektedir. Bu kapsamda yapılan takip ve çalışmalar sonucunda Akçadağ ilçesi Tataruşağı mahallesinde ikamet eden ve sosyal medya üzerinden PKK/KCK terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen (4) şahsın yakalanmalarına yönelik Akçadağ Sulh Ceza Mahkemesinden alınan karara istinaden 02 Ekim 2018 günü şüpheli şahısların ev ve eklentilerinde arama faaliyeti icra edilmiştir. İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve TEM şube ekiplerinin yanısıra Akçadağ İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin katılımıyla 02 Ekim 2018 günü sabah saat 06:00 sıralarında başlayan aramalarda;

a. (2) Adet PKK/KCK terör örgütünü simgeleyen bez parçası,
b. (1) Adet kurusıkı tabanca,
c. (5) Adet ruhsatsız av tüfeği,
ç. (94) Adet av tüfeği fişeğ,
d. (3) Adet cep telefonu ele geçirilmiştir.

Sosyal medya platformunda terör örgütü propagandası yapan ve Malatya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalanan H.A., M.A., A.P., M.A., isimli (4) şüpheli şahıs sağlık kontrollerine müteakip gözaltına alınmıştır.

Gözaltına alınan şahıslardan M.A.’nın oğlu A.A. isimli şahsın halen Irak’ta PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttüğü ve hakkında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Terör Örgütü Propagandası Yapma ve Hırsızlık” suçlarından arama kaydı olduğu tespit edilmiştir.”

HEKİMHAN’DA..
Hekimhan’da da terör örgütü Dev Yol’a ilişkin olarak yapılan operasyon hakkında da şu bilgi verildi:

“Malatya İl J.K.lığınca terör örgütlerine ait veya müzahir sosyal medya paylaşımları hassasiyetle takip edilmektedir. Bu kapsamda yapılan takip ve çalışmalar sonucu Hekimhan ilçesi Davulku mahallesinde bulunan THKP-C terör örgütü üyesine ait sözde temsili mezar önünde (5) sempatizan şahsın DEV-YOL terör örgütüne ait bez parçası ile resim çektirerek sosyal medyada propaganda amaçlı paylaştıkları tespit edilmiştir.

Söz konusu olayla ilgili olarak yapılan çalışma ile resmi çeken ve resimde bulunan şahısların açık kimlikleri tespit edilerek, şahıslar hakkında Hekimhan Cumhuriyet Başsavcılığına 01 Ekim 2018 günü “Sosyal Medya üzerinden Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçundan suç duyurusunda bulunulmuştur.

Hekimhan Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı doğrultusunda Malatya ilinde ikamet eden C.K. ve A.A. isimli şahıslar yakalanarak konu ile ilgili ifadelerinin alınmasını müteakip tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Diğer şahısların Malatya ilinde ikamet etmedikleri tespit edilmiş, ikamet ettikleri adresler ve açık kimlik bilgileri tespit edilerek yakalama kararının ilgili illere Cumhuriyet Başsavcılığınca yazılması sağlanmıştır.”

Bakmadan Geçme