Tarihimiz Zaferlerle Doludur

Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Çakır:

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Türk milletinin tarihinin zaferlerle dolu olduğunu söyledi.

Başkan Çakır, mesajında şunlara değindi:

Tarih boyunca özgür yaşayan milletimizin hürriyetine vurulmak istenen prangalardan kurtulmak için 20. yüzyılın başlarında büyük bir mücadele verilmiştir. Bütün dünyanın örnek aldığı bu şerefli mücadele sonunda milletimize biçilen esaret kefeni yırtılarak, özgürlük elbisesi yeniden giyilmiştir.

Tarih sahnesinde var olduğu günden beri bağımsızlığı ile tüm dünyaya örnek olan milletimizin tarihi zafer ve kahramanlıklarla doludur. Malazgirt Zaferi, İstanbul’un Fethi, Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi gibi Yunanlılara karşı kazanılan 30 Ağustos Zaferi de milletimizin şanlı zaferlerinden biridir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan bu büyük zaferin 95. yıl dönümünü kutlamanın millet olarak onur ve gururunu yaşıyoruz.

Türk bayrağı altında yaşayan bu şanlı millet; mevzu vatan olduğunda 95 yıl önce gösterdiği ordu-millet, kadın-erkek, genç-ihtiyar birliktelik ve dayanışmasını, yine geçtiğimiz yıl hain FETÖ kalkışmasında 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ile tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Büyük Zafer’le düşmanı yurdumuzdan temizleyen bu millet, ilelebet düşmanlarını temizlemeye ve ezmeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, bütün şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum.

 

Bakmadan Geçme