'Tarihi Sivas Kalesi' Antalya Yapex Fuarı'nda…

Bir tarih ve kültür başkenti olan Sultanşehir Sivas, bu yıl 25.si düzenlenen Uluslararası Yapex Yapı ve Restorasyon Fuar'ında tanıtılıyor.

Bir tarih ve kültür başkenti olan Sultanşehir Sivas, bu yıl 25.si düzenlenen Uluslararası Yapex Yapı ve Restorasyon Fuar’ında tanıtılıyor. Sivas Belediyesi geniş bir stantta Kale Projesi başta olmak üzere, şehrimize kazandırılan ve önümüzdeki süreçte yapılması planlanan projeleri anlatıyor.

 

Antalya’da 200’ü aşkın katılımcının stant açtığı ve 30 bin ziyaretçinin beklendiği Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı 25’inci kez kapılarını açtı. Antalya’da 25 yıldır düzenlenen ve Türk yapı endüstrisinin geleneksel buluşma noktalarından biri haline gelen Uluslararası Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı, Antalya Expo Center/Fuar Merkezi’nde düzenleniyor.

 

Tarihi Kale projesi proje başta olmak üzere Sivas turizmine katkı sunacak proje ve uygulamaların ziyaretçilere anlatıldığı fuarda şehrimize özgü yöresel tatlar ve kültürel yayınlar da yine standı ziyaret eden katılımcılara takdim ediliyor.

 

Sivas Belediyesi’nin fuarda açtığı Gök Medrese ve Kale Evleri temalı stadında Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özyadın ziyaretçilerle yakından ilgilenerek uygulanacak olan projeleri anlatıyor.

 

15-18 Kasım tarihlerinde açık kalacak olan fuarın ilk gününde Belediye standını; Avrupa Birliği ve Devlet Eski Bakanı Egemen Bağış, Antalya Valisi Münir Karaoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Çekül Vakfı Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Akdeniz Tanıtım A.Ş Genel Müdürü Fatih Onkar, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı ile birlikte çok sayıda katılımcı ziyaret etti.

 

Misafirlere Sivas’ın meşhur peskutan çorbası ve çörek ikramında bulunuldu. Sivas standının önünde uzun kuyruklar oluştu.

 

Mimarlık, iç mekân tasarımı, obje tasarımı ve uygulamalarına yönelik ürün ve hizmetlerin yanı sıra, kültür değerlerinin korunması, eski yapıların aslına uygun olarak yenilenmesi kavramlarının da işlendiği ve 162 yapı firması ile 46 belediyenin ürünlerini sergilediği fuara 30 bin ziyaretçi bekleniyor.

Bakmadan Geçme