Suyu Bulanık Kanal Boyu

CHP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Av. Selahattin Sarıoğlu kanal boyunda yapılan opersayonla meydana gelen bir skandal sonuctespit etti.
Sarıoğlu, Kanal suyunun,opersayon geçiren dondurmacılar, kafeler tarafında bulanık,  el vurulmayan sta

CHP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Av. Selahattin Sarıoğlu kanal boyunda yapılan opersayonla meydana gelen bir skandal sonuctespit etti.
Sarıoğlu, Kanal suyunun,opersayon geçiren dondurmacılar, kafeler tarafında bulanık,  el vurulmayan stadyum tarafında ise doğal, yeşil olarak akmakta olduğunu belirtti.
Sarıoğlu açıklamasında şunları söyledi: "Biz Malatyamızın, 'Ben bilirim', 'Ben yaptım oldu', 'Kesin, sökün, yıkın...' peşin hükümleriyle yönetilmesini istemiyoruz. Elbirliğiyle, tartışılarak, konuşularak, danışılıp-müşavere edilerek yönetilmesini istiyoruz. Hele ki, güvenilir, ne yaptığını bilir, deneyimli, birikimli, araştıran, kık kez ölçüp bir kez biçen terzi titizliğnde çalışan ekibin yoksa. Durum gösteriyor ki Büyükşehir Belediyemizin uzmanları uzman ünvanını hak etmiyor. Şimdi şu Malatyamızın kadim köşelerinden, türkülerimize konu olmuş; şehrimize gelen konukların hayranlıkla gezip dolaştığı, serinlediği, anılarına aldığı, orda burda söylediği Kanal Boyu bakın ne hale getirildi. Başta söyledik, derin çalışmalar yapmayın, kırılan dökülen yerlerini yenileyin yeter dedik ama 'Ben bilirim' diyenlere dinletemedik. İşte gelinen sonuç... Onca ağacın sökülüp atılması, her yanın beton, taş yapılması, incik-boncukla abartılması bir yana, bu kanalın doğal renginde, pırıl pırıl akan suyu neden böyle bulandı? Kim, kimler bu suyu sararttı?  Evet, Kanalboyunun Kanalı, operasyon geçiren bu bölümde hep bulanık akaçacak. Sarı akacak.  Doğal renkte değil, yeşil değil, serinletici, esenletici değil, samanın altından gelen su gibi akacak. Malatya'ya, böyle bir kötlük yapmak kimsenin hakkı, haddi, emri içinde değil.  Ben geceki görüntüsünü söylemiyorum, gündüz ki durumunu söylüyorum. Geceki durumuyla ilgili dışardan gelen bir hemşerimiz 'Pislik akıyor gibi' dedi. Gündüz güneşin ışıkları vurunca yana kaplanan kırmızı malzeme suya yansıyor ve rengini bozuyur. Doğada, suların aktığı derelerde böyle bir kırmızılık var mı ki buraya bu renk kaplandı."
Sarıoğlu açıklamasının son bölümünde şunları söyledi: "Bunca zamandır bura halkına, bura esnafına zulüm yapıldı. Anasından emdiği süt burnundan getirildi. Vatandaşlar bu çevreden yoksun bırakıldı, uzaklaştırldı. Bunlar bir yana bu operasyon için ne kadar para harcandı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı bu operasyon projesinin mali portresini, Milletin ne kadar parasının gittiğini açıklamalıdır. Milletin buna hakkı vardır. Kendi parasının hesabını sorma hakkı var. Yapılması gereken bir durum var ki o da şu: Belediye Başkanlığımız, bu operasyon, bu bulanıklık, bu taşlaştırma, bu geçmişten koparma projesinin yazımcıları, çizimcileri, önericileri, uygulayıcıları kim veya kimlerse bunardan hesap sorulmalı ve görevlerinden derhaluzaklaştırılmalıdır."
CHP Battalgazi İlçe Başkanı Av. Selahattin Sarıoğlu, "Şimdi yine bazı fanatikler, sağduyu yoksunları veya tutmalar, 'Bunlar Kanal Boyuyla kafalarını bozdular. Yapılan her şeyi eleştiriyorlar.' diye hemşerilerimizi yanıltmaya, ortaya çıkan skandalı kapatmaya çalışacaklar. Biz, ne yaptığımızı biliyoruz. Vatandaşlarımız da kara propagandadan bir yere kadar etkilenir, bir zaman sonra takke düşer kel görünür." diye sözlerini bitirdi.

Bakmadan Geçme