Suriyeli Öğrencilere Trafik Eğitimi Verildi

Küçük yaşta çocuklarda trafik bilincinin oluşturulması için Battalgazi Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda eğitimlere devam ediliyor.

Küçük yaşta çocuklarda trafik bilincinin oluşturulması için Battalgazi Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda eğitimlere devam ediliyor. Battalgazi Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda bu kez sosyal uyum etkinliği kapsamında Suriyeli öğrencilere trafik eğitimi verildi.

 

Sosyal Hizmet Merkezleri’nin Desteklenmesi Projesi ve Battalgazi Belediyesi’nin sosyal uyum etkinliği kapsamında, Malatya’da bulunan Suriyeli öğrencilere trafik kuralları konusunda hem teorik, hem de uygulamalı eğitim verildi. Battalgazi Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak Suriyeli öğrencilere, trafik kuralları konusunda bilgiler verildi. Yapılan bilgilendirmenin ardından Suriyeli çocuklara bu kez uygulamalı eğitim verildi. Akülü araçlarla yapılan uygulamada çocukların bir hayli mutlu oldukları gözlendi. Birleşmiş Milletler Proje ekibinden Ece İlhan, Suriyeli öğrencilerin Battalgazi Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda eğitim almalarına katkı sağlamalarından dolayı Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkür ederek, “Koruyucu ve önleyici hizmetler kapsamında Sosyal Hizmet Merkezlerin Desteklenmesi Projesi ile ve aynı zamanda Battalgazi Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla Suriyeli öğrencilerimizi Battalgazi Belediyesi Trafik Parkı’na getirdik. Burada öncelikle trafik eğitimi verildi. Trafik kuralları hakkında bilgiler verildi. Daha sonra öğrencilerimiz akülü araçlarla trafik eğitim alanında tur attırdık. Burada ben öncelikle Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder bey'e teşekkür ediyorum katkılarından dolayı. Suriyeli öğrencilerimizi topluma kazandırmak için bir adım atmış olduk” dedi.

Bakmadan Geçme