Stadyumda Gazetecilere Sansür

Malkara ilçesinde yapılan spor müsabakasında, Tekirdağ İl Hakem Kurulu gözlemcisi tarafından halkın sesi olan gazeteciler sahadan dışarıya atıldı.

BASIN YELEKLERİNİN OLMAMASI GEREKÇE GÖSTERİLDİ

14 Kasım Stadyumu’nda Malkaraspor ile Kapaklıspor karşılaştı. Müsabaka öncesi, haberleri halka ulaştırmada en zor görevleri üstlenen kişilerden olan yerel gazetecilere karşı çirkin bir tutum sergilendi. Tekirdağ İl Hakem Kurulu gözlemcisi tarafından yerel gazeteciler Erdi Kuru, Tolga Özcan ve Gökhan Sevgen sahadan dışarı çıkartıldı. Bu uygulamaya gerekçe olarak ise söz konusu gazetecilerinin basın yeleklerinin olmaması gösterildi.

GAZETECİLER ENGELLENDİ

Bilgiyi kitlelere ulaştırmada yaşadıkları zorlukları göstermesi açısından bu uygulama somut bir örnek oluştururken, basın kartları mevcut olan yerel gazetecilerin sadece yelekleri olmadığı için sahadan atılması akıllarda soru işaretlerine neden oluyor.

Diğer gazeteciler için de emsal teşkil edecek bu karar, insanların haber alma özgürlüğüne karşı yapılmış bir engellemedir.

Maçı takip edecek olan gazetecilere, Türkiye Futbol Federasyonu ya da İlçe Gençlik ve Spor Müdürlükleri tarafından basın yeleklerin temin edilmesi gerekmektedir. Ama gerçekleştirilen uygulamayla bunun tam tersi yapılmış ve maçın gözlemcisi tarafından gazetecilere kendi imkânlarıyla basın yeleklerini edinmesi istenmiştir.

Kamuoyunun bilgilendirilmesi adına zor şartlarda görev yapan gazetecilere yönelik yapılan bu davranış, kesinlikle kabul edilemez bir nitelikte.

Bakmadan Geçme