Sözcü Yazarı Yalçın'a Tokat Gibi Cveap

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu Soner Yalçın'ın yazdıklarının doğru olmadığını söyledi.

 Sözcü yazarı Soner Yalçın’ın 5 Şubat 2019 tarihli “Siz önce aynaya bakın” isimli  köşe yazısında  Adalet ve Kalkınma Partisi kurucularından ve iki dönem Milletvekilliği yapan  Ramazan Toprak’ın Malatya’da savcı olarak görev yaptığını ve  12 Eylül 1980 tarihinde İdam edilen Ülkücü Şehit Cengiz Baktemur’un idam edildiği tarihte savcı olduğu ifade etmişti.

Fendoğlu;

“Ramazan Toprak 1960 doğumlu olduğunu ve 12 eylül 1980 yirmi yaşında üniversite öğrencisi olduğunu ,Köşe yazılarında hayali savcı yaratıp, Ülkücü Şehitlerimiz üzerinden prim yapmak veya Ülkücülere işkence emrini veren savcının oğlunu aklamaya çalışan sözde gazetecinin yazdıklarının doğru olmadığını.” söyledi.

Mehmet Fendoğlu Konuşmasında ;

“Sözcü yazarlarından Soner Yalçın'ın 5 şubatta yazmış olduğu bir yazı var "Siz önce aynaya bakın" diye bir yazı yazmıştı bu yazısında, Adalet ve Kalkınma Partisi kurucularından iki dönem Milletvekili olan Ramazan Toprak'la ilgili ki, Ramazan Toprak 1960 doğumlu 12 Eylül savcısı olarak itham ediyor yazısında. 12 Eylül olduğunda da kendisi 20 yaşında Savcı falan da değil, sonra Malatyalı  şehidimiz Allah cennet mekan eylesin Cengiz Baktemur davasında da savcılık falan yapmadı. Böyle bir yazıyı yazarak neyi kastetti? olsa olsa İzmir'deki Tunç Soyer'i kurtarmaya çalıştı.Teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.

BAŞKAN - Sayın Fendoğlu...

MEHMET CELAL FENDOĞLU (Malatya) - Teşekkür ederim Başkanım.

Sözcü yazarlarından Soner Yalçın'ın 5 Şubatta yazmış olduğu bir yazı var. "Siz önce aynaya bakın." diye bir yazı yazmıştı. Bu yazısında Adalet ve Kalkınma Partisi kurucularından 2 dönem milletvekili olan Ramazan Toprak'la ilgili ki Ramazan Toprak 1960 doğumlu, 12 Eylül savcısı olarak itham ediyor yazısında ki 12 Eylül olduğunda da kendisi 20 yaşında, savcı falan da değil. Sonra, Malatyalı şehidimiz, Allah cennet mekân eylesin, Cengiz Baktemur'un davasında da savcılık falan yapmadı. Böyle bir yazıyı yazarak neyi kastetti? Olsa olsa İzmir'deki Tunç Soyer'i kurtarmaya çalıştı.

Teşekkür ederim.

 

Bakmadan Geçme