Soy Kütüğü Ve Hayvan Islahı Bilgilendirme Toplantısı

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Arapgir ve Yazıhan da Halk elinde Küçükbaş Hayvan Islahı ve Soy Kütüğü projesi ile alakalı bilgilendirici toplantı yaptı, yetiştiriciler yoğun katılım sağladı.

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Arapgir ve Yazıhan da Halk elinde Küçükbaş Hayvan Islahı ve Soy Kütüğü projesi ile alakalı bilgilendirici toplantı yaptı, yetiştiriciler yoğun katılım sağladı.

Toplantıya;  Proje Lideri Doç. Dr. Zeki ERİŞİR,  Hayvan. Sağ. Şube Müdürü Dr. Selami AYGEN,  Arapgir Tarım ilçe Müdürü Mevlüt BİRLİK,  Yazıhan Tarım İlçe Müdürü Zafer TANRIVERDİ, Birlik teknik personeli ve tarım teşkilatı teknik personeli katıldı.

Malatya koyun keçi yetiştiricileri birliği başkanı İhsan Akın yaptığı konuşmada;

 "Değerli yetiştiricilerimiz bugün Arapgir de ülkesel ıslah yapan yetiştiricilerimiz ile birlikteyiz. Tabi burada üniversitemiz, hayvan sağlığı şube müdürümüz, tarım ilçe müdürlüğümüz,  proje teknik elemanlarımız ve proje liderimiz ile birlikte sizlere yaklaşık 15 gün önce yaptığımız yürütme kurulunda ki alınan kararlar ile alakalı bazı teknik ve pratik bilgileri hocamız ve hayvan sağlığı şube müdürümüz sizlere anlatacaktır. Sizden istediğim görevlerimizi düzgün bir şekilde yapalım,  özellikle hayvan kaybının önüne geçilmesi noktasında aşılarımızı ve kontrollerimizi mutlaka yaptırmalarını istedi. Ve Soy kütüğü projesi için ise, yetiştiricilerin istediği zaman birliğe gelip müracaatlarını yapabileceklerini söyledi. Buradan sonra Yazıhan da ki toplantıyı yapmak için Yazıhan a geçildi. Akın;  Arapgir den sonra Yazıhan ilçemizdeyiz.  Her zaman bize gösterdiği ev sahipliğinden dolayı, Yazıhan ilçe belediye başkanımız Nevzat ÖZTÜRK ’e teşekkür ediyoruz.  Biz bir aileyiz inşallah her zaman birlikteyiz" dedi.

Proje Lideri Doç. Dr. Zeki Erişir ise ;

"Öncelikle toplantımıza hepiniz hoş geldiniz. Bugün halk elinde küçükbaş hayvan ıslahına yönelik proje ile bir değerlendirme toplantısını yapmaktayız. Bu Toplantının sonuçları ile ilgili yapacağınız işlemlerde uymanız gereken kurallar ile ilgili riayet etmeniz gereken hususlarla ilgili sizlere biraz bilgi vereceğiz. Umarım bu toplantı amacına ulaşır ve bereketli bir yıl geçirirsiniz dileğinde bulundu."

Hay. Sağ. Şube Müd.  Dr. Selami Aygen; "Tabi bugün bu toplantı da olmamızın amacı tarım il müdürlüğü yönünden hayvan sağlığı yönünden bir sıkıntınız varsa bunların çözümü nedir önerileriniz nedir, bunları değerlendireceğiz tabi ki de geldiğiniz için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Arapgir Tarım ilçe Müd.  Mevlüt Birlik ise üreticilere ;"Değerli üreticiler hepiniz hoş geldiniz. İlçemiz de yürütülmekte olan Halk elinde ıslah projesin de belirli bir aşamaya geldiklerini belirtti. İnşallah başarılı oluyoruzdur,  Bunun için elimizden geleni yaptık. Hepinize tekrardan hoş geldin diyorum"

Yazıhan Tarım İlçe Müd.   Zafer Tanrıverdi; "Bu projeyi zaten 7 yıldır uyguluyoruz. Proje de az çok ne yapacağınızı biliyorsunuz, tamam sizlere zor gelen şeyler olabilir ama bunları elinizden geldiği kadar gayret edip yapmanız lazım. Bu projenin amacı özellikle sizin kayıt altında işlemleri yapabilmeniz bizim yetiştiricilerimizin en büyük sorunu kayıtsız işlem yapmaları burada kayıt altına almanın çok önemli olduğunu vurguladı. Zorluklar mutlaka olacaktır. Ama bizlere danışacaksınız,  bizler sizleri bilgilendireceğiz, sizlere destek olacaklarını söyledi ve katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme