Seyfebeli Modern Sanayi Sitelerinin Lansmanı Yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 'Sanayide Milli Atılım'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Sanayide Milli Atılım" sloganıyla başlatılan sanayi sitelerinin dönüştürülmesine yönelik proje kapsamında, şehir içindeki sanayi sitelerinin taşınması için başvurusu yapılan ilk proje olma özelliğini taşıyan 'Seyfebeli Modern Sanayi Siteleri'nin lansmanı gerçekleştirildi.

Sivas Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ve Esnaf Odaları Birliği tarafından yürütülen projenin tanıtımı TSO Konferans Salonu'nda yapıldı. Programa; Belediye Başkanı Sami Aydın, Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Proje fotoğraflarının yer aldığı serginin gezilmesiyle başlayan tanıtım programı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken'in konuşmasıyla devam etti. Eken; "En başından beri projeye büyük gayret veren Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Sonuna kadar bu projenin arkasındayız, takipçisi olacağız. Üyelerimizin hiç bir sıkıntısı olmasın. Bu proje Türkiye'ye örnek olacak." dedi.

Ardından Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, yaklaşık 4 yıldır devam eden projenin hazırlık sürecinden bahsederek teknik anlamda bilgiler verdi.

Şehirdeki dağınık sanayi sitelerinin bir araya toplanması, görüntü kirliliğinin önlenmesi ve esnafların daha verimli ortamlarda çalışması amacıyla projeye başlandığını kaydeden Belediye Başkanı Sami Aydın ise, "Bizim projemiz, hükümetimizin şehir içindeki sanayi sitelerini, şehir dışına çıkarılması projesiyle birlikte hız kazandı. Her şey hazır olduğu için bu süreçte ilk müracaat eden il olduk. Burada esnafımıza %1 faizli, 15 yıl vadeli kredi imkânı var. Bu kredi imkânı; projeyi, altyapıyı, binaların yapılmasını, sosyal tesisleri ve hatta taşınmayı bile kapsıyor." şeklinde konuştu.

"Burası bir yaşam alanı, üretim alanı ve showrum" diyen Başkan Aydın, "Alanın tepe noktasında 1 milyon 100 bin metrekarelik bir yeşil alan var. Burayı biz Millet Bahçesi olarak bakanlığımıza sunduk. İnşallah burayı TOKİ kanalıyla Millet Bahçesi olarak düzenleyeceğiz. Bu da diğer alanlara ciddi bir cazibe kazandıracaktır. Projemiz 2019 yılı yatırım programına alındı. Bir tarafta küçük sanayi sitesi, yolun karşısında ise organize sanayi bölgesi... Bu iki alan birbiri ile entegre olacak ve ilerde 80 bin kişilik bir bölge haline gelecektir. Bu proje artık Sivas'ın projesi, hayırlı uğurlu olsun diyorum." ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, Türkiye'de bir ilk olacak proje için Başkan Aydın'ı tebrik etti.

Bakmadan Geçme