Şevket Salik'ten Tüzüğe Tepki

Divan Başkanı Yaptığı Açıklamayla Çok Gülünç Olmuştur, Çünkü Akşam Adaylığını Açıklayıp, Sabah Başkan Olan Sayın Adil Gevrek'tir.

Yeni Malatya Spor'a Başkan Adayı olan ve adaylığını açıklayan Şevket Salik tüzük konusunda veryansın ederek, basın toplantısı düzenledi. Salik Basın toplantısında;

1- Değerli Basın Mensupları Mübarek Kadir Gecenizi Kutlar, Hayırlara Vesile Olmasını Dilerim.

2- Divan Başkanı Yaptığı Açıklamayla Çok Gülünç Olmuştur, Çünkü Akşam Adaylığını Açıklayıp, Sabah Başkan Olan Sayın Adil Gevrek’tir.

3- Üç Ay Üzerinde Çalışılan Tüzükle İlgili Açıklama İle ‘Kulüp Tüzüğü Asla Değiştirilemez’ Denilmişti. Fakat Mevcut Yönetim Kurulu Ve Divan Başkanlığı Sayın Adil Gevrek İçin Tüzüğü Paçavraya Çevirmiştir. Şöyle Ki;

Madde: 61. Kulüp Başkanlğı Adaylığına Başvurabilmek İçin, Seçimin Yapılacağı Genel Kurulda Seçme Ehliyetine Haiz En Az 50 Kongre Üyesinin, Adaylık Başvurusunda Bulunacak Kişiyi Kulüp Divanına Teklif Etmesi Veya Adaylık Başvurusunda Bulunacak Kişinin Kulübe En Az 100 Bin Tl’lik Bağışta Bulunması Ve Makbuzu Kulüp Divan Başkanlığına İbraz Etmesi Gerekmektedir. Gerçek Tüzük Budur.

Sayın Adil Gevrek O Dönemde Bu Bağışı Yapmışmıdır, O Tarihi İhtiva Eden Dekontu Kamuoyuyla Paylaşsın.

Adil Gevrek İçin Değiştirilen Tüzük Maddesi:

Başkanlığa Ve Kurullara Seçilmek İçin Kıdem Yılı Ve Nitelik

 Madde: 59. Aday Olan Kişilerin Kaydı Açık Ve Genel Kurula Katılma Hakkına Sahip, Üye Sicil Kayıtlarına Göre, Kulübe Kaydoldukları Tarihten Başlayarak;

A) Kulüp Başkanlığı İçin 5 (Beş)

B) Yönetim Kurulu Asıl Ve Yedek Üyeliği İçin 5

C) Denetim Kurulu Asıl Ve Yedek Üyeliği İçin 5

D) Disiplin Kurulu Asıl Ve Yedeküyeliği İçin 10

E) Sicil Kurulu Asıl Ve Yedek Üyeliği İçin 10

Kıdem Yılını Doldurmuş Olmaları Gereklidir.

Madde:61.

B) 59. Maddeye Göre Yeterli Kıdemi Bulunmayan Başkan Ve Yönetim Kurulu Üyesi Adaylarının Aday Olabilmek İçin; Başkan Adaylarının 500 Bin Lira Tl. Bağışta Bulunması Ve Seçme Ehliyetini Haiz En Az 50 Kongre Üyesinin, Adaylık Başvurusunda Bulunacak Kişiyi Kulüp Divanına Teklif Etmesi, Yönetim Kurulu Asil Üyeliği Adaylarının İse 50 Bin Tl Kulübe Bağış Yapması Gerekir. Yönetim Kurulu Yedek Üyeliği Adaylığı İçin İse 20 Bin Tl Kulübe Bağış Yapması Gerekir. Yönetim Kurulu Asil Üyeliği Adayları Genel Kurulda Seçilirse Seçildiği Tarihten İtibaren En Geç 30 Gün İçinde Kulübe 50 Bin Lira Daha Bağış Yapmaları Gerekir.

Benim Vermem Gereken Miktar 500 Bin Tl Değil, Yönetim Kurulu Ve Yedek Üyelerle Beraber Kulübe Bağışlamam Gereken Miktar 1 Milyon 550 Bin Lira’dır. Bu Miktarı Da Divan Başkanına Hemen Yatırabileceğimi Söyledim, Fakat Kabul Etmeyip ‘Bu Parayı Kulübe Bağış Yapsan Bile Yine Aday Olamazsın’ Dedi.                                         

4-Malatya’mızın Ortak Değeri Olduğuna İnandığımız Yeni Malatyaspor’a Hizmet İçin Çıktığımız Yolda Ne Yazık Ki Engellerle Karşı Karşıya Kaldık. Bir Dönem Mevcut Başkan İçin Uygulanmayan Tüzük Şartları Bu Dönemde Bizim Karşımıza Olmazsa Olmaz İfadeleri İle Çıkarılmış Aday Olmamız Engellenmiştir. Biz Zor Olana Talip Olduk.

Arkadaşlar, Bizler Nasıl Bir Göreve Talip Olduğumuzu Bilecek Yaşta, Ciddiyette Ve Olgunluktayız. Projelerimiz Ve Ekibimizle Bu İşe Talipli Olduğumuzda Hiçbir Kuruluş Ve Resmi Kurumu Yanımıza Maddi Olarak Almadık. Sadece Onların Manevi Desteklerini İstedik. Bizim Yönetim Ekibimizle Nereden Nasıl Bir Gelir Artışı Ve Kurumsal Mali Yapısı Şeffaf Ve Dürüst Bir Yapılaşmanın Olacağını İzahını Yaptık. Sayın Şavata Beyanlarında “Akşam Otobüse Binip Sabah Başkan Adayı Olunamayacağını” Belirterek, Ciddi Bir Yapıdan Bahsetmiştir. Oysa Ki Ve Bu Sözüyle Bu Kulübün En Son Başkanı Olan Adil Gevrek Beyefendinin Hangi Tüzük Ve Hangi Usul İle Geldiğini Sorgulamadan Geçemeyiz. Tüzük İncelemesinde Adil Gevrek Nasıl Üye Değilken Gece Paraşütle Mi Geldi Hemen Tüzüğü Adil Beye Göre Uyarlayarak Başkan Yaptınız Sayın Şavata Diye Sormak Gerektiğini Düşünmekteyim. Adil Gevrek Başkanlığa Talip Olduğunda Hemen O Gün Ne Kadar Bağışta Bulundu Ve Üyelik Kıdemi Ne Kadar Dı Sayın Başkanlık Divanına Girmesi Lazım.

Ayrıca Kulübe Üye Olmanın Hiçbir Fonksiyonunun Olmadığı Kanaatindeyim Çünkü Benim Abim Gürsel Salik Kongre Üyesidir, Yazılı Dilekçe Vererek Kulübün Kongre Üyeleri Listesi Ve Kulübün Tüzüğünü İstemiştir. Bu Talebe Cevap Verilmemiştir. Daha Sonra Noter Kanalı İle İstenmiştir Bunada Cevap Verilmemiştir. Sayın Divan Başkanının Kamuoyuyla Paylaştığı ‘Parayı Kulübe Bağış Yapsam Bile Yine Aday Olamazsın’ Dedi.                                                                       Benim Yönetime Aday Olmamı Resmen Başkanlık Divanı Ve Bahane Ettikleri Tüzükle Engellemektedirler Oysaki Sayın Adil Gevrek’e Yapılan Aynı İmtiyazların Biz Aday Adaylarına Da Eşitlik İlkesi Gereğieşit Şartlara Getirmeleri Bir Seçim Adaleti Demokrasi Adına Elzemdir.

İddamız Kulübü Daha Güçlü Bir Yapıya Büründürmek Alt Yapısı Ve Profesyonel Takımı İle Malatya’yı Bölgenin Futbol Kenti Yapmak.

Bu Güne Kadar Sağlanamayan Taraftar Kulüp Bütünlüğünü Ve Birlikteliğini Türbünlerde Sağlamak İdi, Bir Kulüp Ne Kadar Başarılı Olursa Olsun Eğer Temsil Ettiği Şehir İle Bütünleşemiyor Ve Ortak Sevinç Kaynağı Haline Gelemiyorsa Bu İşte Bir Yanlış Vardır.

Yeni Malatyaspor Konusunda Ne Yazık Ki Tablo Böyle. Bu İşte Bir Yanlış Olduğunun Herkes Farkında, Ancak Sportif Başarı Nedeniyle.

Bu Sorun Ertelenmekte, Belki Kamuoyu Şu Anki Sportif Başarı Üzerinden Durumu Farklı Yorumluyo Olabilir Ancak Yarın Hiç Te İstemediğimiz Kötü Sonuçlar Ve Başarısız Bir Sportif Sonuçlar Olduğunda Mevcut Yönetime Kim Alternatif Olacak Mevcut Üye Tablosunda Kim Veya Kimler Aday Olabilecek Bunun Mümkün Olmadığı Ortada. O Gün Acaba Yine Bu Kurallar İşletilecekmi Bekleyip Göreceğiz.

Çok Açık Söylüyorum Arkadaşlar Bugün Yeni Malatyaspor’a Ben Ve Yönetmim Değil Değerli Malatyalı İşadamlarımızdan Erman Ilıcak Veya Ahmet Çalık Bile Aday Olsa Mevcut Tüzük Şartları İle Başkan Olabilmeleri Mümkün Değil, Hatta İmkânsızdır.

Yani Divan Ve Oluşturulan Tüzük Mevcut Yönetimin Bu Kulübü Ömür Boyu Yönetmesi İçin Şekillendirilmiş Durumda.

Yarışın Ve Alternatiflerin Olamayacağı Ortamlardan Kalıcı Ve Uzun Süreli Başarılar Sağlanması Mümkün Değildir. Zaten Şu Anki Yönetimde Bu Durumun Rahatlığı İçerisindedir.

5- Sayın Adil Gevrek Başkanlık Süresince Bu Kulübe Ne Kadar Bağış Yapmıştır?

Biz Yönetim Kurulu Olarak Sayın Adil Gevrek’in Kulübe Yapmış Olduğu Bağışın İki Katını Vermeyi Taahhüt Ediyoruz.

6- Bilançoda Kulübünkesinti, Ceza, Faiz, Avukat, İcra Ve Diğer Giderler Adı Altında 23 Milyon 600 Bin Lira (Yirmi Üç Milyon Altıyüzbin) Tl. Kulüp Zarara Uğratılmıştır.

7- 17 Lig Maçı 3 De Kupa Maçında Görevli Özel Güvenlik Personeline 2 Milyon 323 Bin Lira (İki Milyon Üçyüz Yirmi Üç Bin Tl.) Ödenmiştir. Bu Güvenlik Şirketi Ve Ortakları Kimlerdir.

Şevket Salik

Bakmadan Geçme