Selahattin Gürkan: 'Bu memleketin çimentosu olmalıyız

AK Parti, Arguvan'da seçim bürosunu açtı

AK Parti Arguvan Belediye Başkan Adayı Ahmet Eren'in ilçedeki seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Seçim bürosunun açılışında konuşan Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, "Bu memleketin çimentosu olmalıyız" dedi.

AK Parti Arguvan Belediye Başkan Adayı Ahmet Eren'in seçim bürosu yoğun bir katılımla açıldı. Açılışa milletvekilleri ve belediye başkan adaylarının yanı sıra partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Seçim bürosunun açılışında konuşan AK Parti Arguvan Belediye Başkan Adayı Ahmet Eren, "İl Genel Meclisi döneminde eksik kalan işlerimizi tamamlamak üzere yine yanınıza geldik. Bize bu görevi verirseniz, bir yıl Ahmet Eren evine gitmeyecek, her gün görev yaptıktan sonra her gece bir muhtarımızın evinde misafir kalmak suretiyle mahallelerimizin ihtiyaçlarını not alacağım. Orada da kağıt üzerinde kalmayacak, milletvekillerimi arayıp, eksikleri söyleyeceğim. O mahallenin ihtiyacını görmeden başka mahalleye gitmeyeceğim" dedi.  

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, "Arguvan'da demokrasinin şölenini gördüm. Arguvan'da demokrasi bayramını gördüm. Burada her partinin amblemi var, hoşgörü iklimi bu olsa gerek diye düşünüyorum. Bizim çıktığımız yolda sevginin, barışın ve gönüllere girmenin temel esas alındığı, erdemli hareketlerinin yoludur. Biz bu anlamda Arguvan'ı önemsiyoruz. Arguvan'ın insanını, kültürünü önemsiyoruz. Arguvan kültürü ve ağzı hem Malatya hem Arguvan hem de Türkiye'nin kültür ve sanatı açısından önemli bir merkezimizdir" ifadelerini kullandı.

Gürkan, her ilçeyle ilgili kitapçık hazırladıklarını kaydederek, "Bu kitapçıkta Arguvan'ın kültüründen tutun buradaki artı eksi yönler, ileri çıkan taraftalar nedir, geride kalanlar nedir, Arguvan'ın ihtiyaçlarının hepsi burada var. Bunların hepsi çözülür. Bunlar işin en kolay tarafı. Hem belediye başkanlığı hem de kamuda yöneticilik yaptığım dönemde kaynak problemini hiç düşünmedim esas olan oranın birliği, beraberliği, dirliği, düzenidir. Yani grup dinamiğidir, milli hassasiyetleridir. Arguvan'ımız milli ve yerli bir ilçemizdir. Türkmen obalarının gelip burada yerleşmiş olması ve ülkemizin birlik ve beraberliği açısından da her zaman dimdik durması noktasında bizim açımızdan Arguvan ve Arguvan'ın insanı önemlidir" diye konuştu.

Gürkan, Arguvan'daki konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Bizim aldatılmamıza, aldatmalarına müsaade etmeyeceğiz. Şeyh Edebâli ne diyor, 'Azminden dönme. Çıktığın yolu, taşıyacağın yükü iyi bil. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' Biz insanımız hangi görüşte, düşüncede, inançta, mezhepte, fikirde olursa olsun bizim için kıymetlidir. Yaratılanlar bizim zenginliğimizdir. Kuşlar öter, hepsi farklı farklı öter. Hiçbir kuş, diğerinin öttüğünden dolayı rahatsız olmaz. İnsan olarak fikirlerimizden rahatsız olmamalıyız."

Gönül belediyeciliğiyle yola çıktıklarını dile getiren Gürkan, "Memleket işi, gönül işidir. Bu memleketi gönülden ve yürekten sevmemiz lazım. Memleketimizin her değerini sevmeliyiz. Her görüşüne, düşüncesine, inanca saygı, sevgi göstermeliyiz. Ben Arguvanlıların ferasetine, nezaketine, zarafetine, kibarlıklarına, yerli ve milli olmalarına inanıyorum. İleri hedef Malatya ortak paydasında buluşmak üzere buradayız. Bunları iyi değerlendirmeliyiz. Bu memleketin çimentosu olmalıyız. Farklılıklarımızın zenginlik olduğunu bilmeliyiz. Arguvan'da silme oy istiyorum. Şimdiye kadar hangi parti oy vermişse vermiş, bu işi memleket meselesi olarak göreceğiz ve Malatya'da destan yazacağız. O destanın kahramanları sizler olacaksınız" dedi.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu ise "Arguvan ilçemiz bizim için önemli. Gelen yatırımlar, sosyal hayattaki mozaik olarak eksiklikleri çok fazla. Selahattin başkanın bunu gidereceğini düşünüyorum" dedi.

Fendoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Allah, birliğimiz, dirliğimiz, ülke, bayrak için elimizi taşın altına koymak mecburiyetindeyiz. Cumhur İttifakı, millet aklı. Cumhur İttifakı, hükümet sisteminin devamı. Hedefimizin 2023 olduğunu ve bu hedef doğrultusunda vazgeçmeyeceğimizi, 31 Mart'ta da sağduyunun galip geleceğine inanıyorum."

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı da "31 Mart akşamında Allah nasip ederse Arguvan'ın, AK Parti belediyeciliğiyle tanışmasını canı gönülden istiyorum. Hizmet etmek için istiyoruz. Buradaki alt ve üst yapı çalışmaları büyükşehir belediyemiz tarafından yapıldı. İlçelerde, kırsalda ilçe belediyesinin yapması gereken hizmetlerin tamamında zayıflıklar var. Ahmet Eren'e Arguvan'ı teslim ederseniz, büyükşehir belediye başkan adayımız Selahattin Gürkan ile el ele vererek, kırsalda da merkezdeki yapılan çalışmalardan daha iyisini yapacağız" dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır da konuşmasında şunları söyledi: "AK Parti birliğin, beraberliğin partisi. AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın ortaya koyduğu davada hep dediğimiz gibi gelecek davası. Birlik, beraberlik, kalkınma, güçlü Türkiye davası. El ele vereceğiz, ülkemizin birliği ve güçlü olması için çalışacağız. Birlikte güçlü Türkiye için gayret edeceğiz. Arguvan'ın gelişmesi, hizmet alması da çok önemli. Büyükşehir çerçevesinde bütün ilçelerimiz güzel hizmet alıyor. Bu dönemde de tecrübeli bir başkan adayımız var, Ahmet Eren'de burayı iyi biliyor. Bu hem Malatya'mız hem de Arguvan'ımız için şans. Arguvan'dan kendilerine hizmet edecek başkanlarımıza destek istiyoruz."

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise AK Parti'nin güneş gibi hizmet verdiğini ifade ederek, "(İnsanı yaşat ki devlet yaşasın) felsefesi ile Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan AK Parti, hizmet ve eser üreterek Türkiye'yi belli bir yere getirdi. Dünyada sayılan, bir Türkiye özlemiyle de Cumhur İttifakı kuruldu. Biz Cumhur İttifakı ve AK Parti olarak kime oy verirseniz verin kimseye beddua etmeyiz. Nasıl oy verirseniz verin sitem etmeyiz. Hizmetimizi herkese eşit yaparız. AK Parti tıpkı bir güneş gibidir. Eğer gözünüzü kapatmazsanız herkes bu hizmetten faydalanır. Biz AK Parti olarak hizmette sınır tanımıyoruz. Herkese bu hizmeti eşit şekilde götürmek istiyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından seçim bürosu açılarak, esnaf ziyaretinde bulundu. Heyet daha sonra Arguvan İlçesi'ne bağlı mahalleleri ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Bakmadan Geçme