Şehit aileleri ve gazilerden Rektör Prof. Dr. Karabulut'a ziyare

Rektör Prof. Dr. Karabulut 'Ülkemizin bekası ve milletimizin istikbali için daha çok bilim üreteceğiz'

Şehit aileleri ve gaziler Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’u ziyaret ederek, görevinin hayırlı olmasını dilediler.

Türkiye Şehit ve Gazi Aileleri Derneği gönüllü üyesi olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’u, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Muharrem Kıbrız ve beraberindeki heyet ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Gözükara ve beraberindeki heyet ayrı ayrı ziyaret ettiler.

Şehit aileleri ve gazilere teşekkür ederek, ziyaretin kendisi için çok anlamlı olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Karabulut, kendisinin Türkiye Şehit ve Gazi Aileleri Derneği gönüllü üyesi olarak her zaman şehit aileleri ve gazilerle iç içe olduğunu ifade etti.

 “Şehitlerimize ve gazilerimize mahcup olmamak için daha çok bilim üreteceğiz”

 Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Ülkemizin bekası ve milletimizin istikbali için gözlerini kırpmadan seve seve şehit düşen ve gazi olan vatan evlatlarının sayesinde ayakta duruyoruz. Tüm şehitlerimizi minnet ve şükran duyguları ile anıyorum. Ne şehitlerimizin, nede gazilerimizin hakkını ödeyemeyiz. Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak; şehitlerimize ve gazilerimize mahcup olmamak için ülkemiz ve milletimiz için daha çok bilim üretmek gibi büyük bir sorumluluğumuzun olduğunun bilincindeyiz.  Vatan evlatları seve seve bu ülke için canını feda ediyorsa, akademisyenlerde ülkemiz ve milletimiz için seve seve mesaisini vermek, yeni projeler üretmek, dünyada söz sahibi olunabilecek bilimsel çalışma ve ürünleri ortaya koymak, ülkemizin karşı karşıya olduğu sorunlar için stratejiler belirlemek, yani bu millete ve ülkeye hizmet etmek zorundadır. Malatya Turgut Özal Üniversitesi bu bilinç ve sorumlulukla akademik çalışma yürütecektir. Misyonumuz ve vizyonumuzun ana temeli budur. Malatya Turgut Özal Üniversitesi şehit ailelerimizin ve gazilerimizin evidir. Şehitlerimizin emanetleri ve gazilerimiz her zaman bizim başımızın tacıdır.” ifadelerini kaydetti.

Bakmadan Geçme