'Şehir Kültürü Kültürlü Şehir' Sempozyumu İlgiyle İzlendi

Elazığ Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 'Şehir Kültürü Kültürlü Şehir' sempozyumu düzenlendi.

Elazığ Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Birliği tarafından "Şehir Kültürü Kültürlü Şehir" sempozyumu düzenlendi.

Belediye Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan sempozyuma, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan, Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu ve Onursal Başkanı Mehmet Doğan, Şanlıurfa Eski Belediye Başkanı Halil İbrahim Çelik, akademisyenler, yazarlar ve vatandaşlar katıldı.

ÜLKENİN GÖNÜL COĞRAFYASINA ETKİSİ OLAN FAALİYETLER İCRA EDİYORUZ

Bu sempozyumun şehir kültürü kültürlü şehir olarak şekillendiğini dile getiren Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan, “Biz Türkiye Yazarlar Birliği olarak faaliyetlerimizi yaparken büyüklerimizle ince eleyip sık dokuyoruz. Geçen haftaki tarihi yaşatmak şehri yaşatmak böyle bir programdı. Bu programda şehir kültürü kültürlü şehir meselesinde çok kıymetli ve değerli. Bu faaliyetleri icra ederken özelliklede ulusal değerleri önemsiyoruz. Türkiye Yazarlar Birliği olarak reklamımızı yapmak ekranlarda görünmek gibi bir kaygımız yok. Bu ülkenin gönül coğrafyasına bir etkisi olan faaliyetler icra etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

“2018 YILINI KÜLTÜR VE SANAT YILI OLARAK İLAN ETTİK”

Bir arada yaşama kültürünün ne kadar önemli olduğununun bilim insanları tarafından inceleneceğini ve anlatılacağını ifade eden Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “ Elazığ Belediyesi olarak göreve başladığımızda 2014 ve 2015 yıllarını toparlanma yılları olarak ilan ettik. 2016-2017 yılları yatırım ve şantiye yılları oldu. 2018 yılını kültür ve sanat yılı olarak ilan ettik. Böyle özgün ağırlığı yüksek olan şehir kültürü ve kültürlü şehir konuşulan yerinde özgün ağırlığı çok önemliydi. Elazığ bu açıdan tam biçilmiş kaftandır. Kadim bir geçmişi, kadim bir kültürü, şiiri, edebiyatı, musikisini bir araya topladığımızda tam bir şehir. Kültürünün konuşulduğu bir yerde böyle bir konuyu konuşmak da çok anlamlı. Bir kısım konular vardır ki konuştuğunuz yerle uyum sağlamaz. Mekana uyum sağlamadığınızda konuştuğunuz kelimeler uçar gider” dedi.

İki gün süreyle devam eden sempozyumda çeşitli illerden gelen akademisyenler şehir kültürü hakkında çalışmaları anlattı.

Bakmadan Geçme