Satrançta Şampiyonlar Belli Oldu

Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası sona erdi …

Türkiye’de en fazla lisanslı sporcunun bulunduğu satrançta 20 Ocakta Antalya’da başlayan 2018 Türkiye Küçükler Şampiyonası sona ererken bu yılın kendi yaş kategorilerinde şampiyon olan sporcuları da belli oldu. Satranç ile ilgili medyaya son bir yıl içinde 118 binden fazla haber yansırken, Interpress’in konuyla ilgili medyada yapmış olduğu incelemeye göre, 2 bin 134 minik sporcunun büyük bir dostluk çerçevesinde mücadele ettiği büyük organizasyon yapılan ödül töreni ile sona erdi.

Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonasında 7 ila 12 yaş arasındaki minikler kendi yaş kategorilerindeki rakipleri ile 1 hafta boyunca mücadele etti. Erkeklerde 7 yaş grubunda Ali Arda Pınar ilk sırada yer alırken,  kızlarda ise tüm maçlarını kazanan Ela Aslan şampiyon oldu. 8 yaş kategorisinde Mert Can Seviğ ve  Zeynep Acar erkek ve kızlarda ipi göğüslerken, 9 yaşta ise turnuvayı genelde Efe Yalçınkaya ve kızlarda Ela Bursalı şampiyon tamamladılar.

Oldukça çekişmeli maçlara sahne olan 10 yaş genel kategorisinde erkeklerde CM Kerem Erten kızlarda ise WCM Elif Zeren Yıldız ilk sırayı alan sporcular oldu. 11 yaş genel kategorisinde ise nefes kesen maçların sonunda şampiyonluk Taha Özkan’ın olurken kızlarda da Dila Baloğlu mutlu sona ulaştı. 12 yaş genel kategorisinin zirvesinde CM Efe Metehan Yavuz yer alırken, kızlarda bu yaş kategorisinin şampiyonu İrem Ezra Öz oldu.

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen ve dünyanın en geniş katılımlı satranç şampiyonası olarak kayıtlara geçen “Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonası” kapanış ve ödül töreni de bir hayli renkli geçerken şampiyon olan sporcular ödüllerini  federasyon Başkanı Gülkız Tulay’ın da katıldığı törenle aldılar.

 

Bakmadan Geçme