Sanatı Konuşturan Eller

Arapgir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Proje ve Araştırma-Geliştirme (AR-GE) Birimi,

Arapgir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Proje ve Araştırma-Geliştirme (AR-GE) Birimi, katılımcılara proje hazırlatmanın önemini gözler önüne seren çalışmalar yaparak, katılımcılarda ki  gelişmenin  eğitim öğretime eşdeğer olduğunu gözler önüne sermiş ve kapasiteleri artırmaya dönük çalışmaların olumlu sonuçlarını sergilemiştir.

Arapgir Belediyesin de ,  stratejik planlamaların yanında yerelde yürütülen  projeleri de hayata geçirmek için başarılı çalışmalar yapan Proje ve Araştırma-Geliştirme (AR-GE) Birimi, Geleneksel kültürün sürekliliğini sağlamak ve bakır, gümüş, sedef ve seramik sanatının   yok olmasını önlemek için mesleki beceri geliştirme kurslarını hayata geçirmiş önemli İlçelerimizden biri olarak ön plana çıkmıştır.

 Özellikle son yıllarda turistik taleplerin  el sanatlarında yoğunlaşması bakırcılığı da canlandırmış ve iç talep de genişlemiş, yıllar önce mutfaklardan kovduğumuz bakır eşyalar şimdi salonlarımızı süsler hale gelmiştir. 

Arapgir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Proje ve Araştırma-Geliştirme (AR-GE) Birimi’’ ‘’Bakırımla gümüşümü nakşettim, sedefimin üstüne Arapgir’i işledim’’ Projesiyle Kalkınma Bakanlığı 2017 yılı SODES Programıyla  desteklenerek,uygulanmaya başlamış, bakır, gümüş, sedef ve seramik atölyelerinde mesleki beceri geliştirme kursları vererek,el sanatlarında yoğunlaşan başarılı çalışmaları ile gerek fuarlarda,gerekse açılan sergilerde oldukça  ses getirmiş ,birim çalışmaları ile gündemde yer edinmiş bulunmaktadır.

Proje ile turizmde ciddi bir potansiyele ulaşan Arapgir İlçesi; tarihi, kültürü ve doğasının işlendiği değerlerin, turizm ürününe dönüştürülmesine başlamış olup, Projenin tamamlanmasının ardından kurulan “Arapgir Turizm Geliştirme Kooperatifi” ile atölyeler de çalışmalar  devam etmektedir.

Büyük emek ve gayretle hayata geçirilen Proje ile , el emeği  göz nuru ürünlerin çok sayıda bürokrata takdim edildiğini ve  sanatı konuşturan ellerin büyük beğeni ve taktir aldığını da görüyoruz.

Arapgir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Proje ve Araştırma-Geliştirme (AR-GE) Birimi koordinatörü Meral Şener ve tüm birim çalışanları ‘’Bakırımla gümüşümü nakşettim,sedefimin üstüne Arapgir’i işledim’’ Projesiyle  Geleneksel kültürün sürekliliğini sağlama noktasında örnek çalışmalar yaparak  adeta sanatı konuşturmuş ve ilmek ilmek işlemiştir.

HABER: FİLİZ YAVUZKURT

Bakmadan Geçme