Sanat köprüsü

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, doğu-batı sentezi muhteşem bir konsere evsahipliği yaptı.  Büyülü ezgiler, hikayeler ve danslarla süslenen gecede Evrim Ateşler’e Muammer Ketencoğlu ve Çağrı Çetinsel eşlik etti.

Türk ve dünya müziğinin çok önemli figürlerini ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin son konukları, multi enstrümantalist, besteci ve aranjör Evrim Ateşler ile Muammer Ketencoğlu ve Çağrı Çetinsel oldu.

20 yıllık sahne kariyeri boyunca elde ettiği tecrübeleri, seyahatleri, dansları ve hatıralarını İzmirlilerle paylaşan Evrim Ateşler, sahnede kullandığı 10 enstrümanı farklı kültürlere ait olan farklı şarkı ve aranjelerle değiştirerek ve onları hikayelere dönüştürerek İzmirli sanatseverlere sundu. “VALISE’in (Bavul) Kapağı Aralanıyor” adıyla verdiği konserde, Yunan ezgileriyle birlikte Kafkas melodileri de yer aldı. Her eserde, o esere özgü dansların sergilendiği gecede Ateşler, Muammer Ketencioğlu’nun seslendirdiği parçaya da sirtakiyle eşlik etti.

İzmirli müzisyen Evrim Ateşler, “Sahne kariyerimin 20. senesinde ve Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin 10. yılında, bu iki tarihin özel birleşiminde beraberiz. Bu projeyi burada sergiliyor olabilmekten çok onur duyuyorum" dedi.

Kültürler arasında köprü kurdu

Evrim Ateşler, pek çok batı ve doğu enstrümanını (piyano, gitar, ney, klarnet, akordeon, ud, buzuki, cura, vurmalı çalgılar) çalıyor. Yunan müzik tarzlarında uzmanlaşan sanatçı, meşhur Yunan “Smyrneika” sı ve “Yunan Blues” müziği olarak da bilinen “Rembetiko” şarkılarını Türkiye’de en iyi yorumlayan sanatçılardan biri. Aynı zamanda tiyatro oyunları ve sinema film müziklerine yönelik olarak aktif bir besteci ve aranjör.

Bakmadan Geçme