Şan Ve Şerefle 39.Yıl

MALATYA GÜVENLİK KORUCULARI DERNEK BAŞKANI YASİN DOĞAN

KORUCULUK SİSTEMİNİN KURULUŞUNUN 39.YILI KUTLU OLSUN
 Terörle Mücadelede bu güne kadar Şehit Olan 1843 Korucumuza Allah"tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun 2870 Gazi olan Korucularımızada Sağlıklı ömürler diliyorum.

Tarih 26 Mart 1985 Terör örgütü pkk genellikle 
kendisine destek vermeyen köyleri yakıp yıkıyor, yaşlı kenç hatta bebek demeyip katl
ediyordu.
Bölgenin coğrafi konumu itibariyle özellikle kış aylarında anında askeri desteğin ulaşması güvenliğin sağlanması o yıllarda  zor olduğunda.
Devletimiz Köy halkının
 kendi köylerini can ve mal güvenliklerini korumak için 442 sayılı köy kanununun 74. Maddesinde bir değişikliğe giderek Geçici köy koruculuğu sistemini başlattı, ilk olarak Şırnak ilimizden başlayarak Terörün eylemlerinin yayılmasıyla, bu sistem kısa sürede kahramanmaraşında aralarında olduğu, 26 İlimize yayıldı.
O günden Bu güne korucular yaklaşık 60 bin kişilik sayılarıyla bölgelerinde askerimizle beraber  omuz omuza ,Şehitler vererek Terörle amansız ve başarılı bir mücedele verdiler ve vermektedirler.
Koruculuk sistemi bölge halkınında desteğiyle aslında terör örgütü pkk nın emellerine amaçlarına ulaşmalarının önünde büyük engel teşkil etmiştir.
Son yıllarda sigorta,emeklilik ve bemzeri bazı haklarıda verilen koruculuk sistemimiz, sadece terörle mücadeleyle yetinmeyip,Sel, çığ ve deprem gibi afad durumlarında da milletimize hizmet ettiği gibi, jandarma karakollarımızın nöbet vs hizmetlerinide yardımcı personeli olarak yerine getirmektedirler.
Her aşamada Devletimizin emrinde milletimize  canları pahasına hizmet eden Tüm Güvenlik Korucusu Arkadaşlarımızın Koruculuk sisteminin 39 Kuruluş günlerini yürekten kut
luyor ve beklentirleri olan kapsamlı bir korucu kanununun da bir an önce çıkarılmasını diliyor ve bekliyoruz.
MALATYA GÜVENLİK KORUCULARI DERNEK BAŞKANI YASİN DOĞAN

Bakmadan Geçme