Samanlı'dan Türkçülük Günü Mesajı

3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan MHP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Mesut Samanlı,

3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan MHP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Mesut Samanlı, "3 MAYIS Türk Milliyetçiliğinin bir asrı aşan fikir serüveninde sahip olduğu ablam ve neden olduğu gelişmeler bakımından hayati bir yeri bulunan 3 mayıs 1944 ruhunu ve yıldönümünü iştiyakla hatırlıyoruz. " dedi.

 

Başkan Samanlı, “3 MAYIS Türk Milliyetçiliğinin bir asrı aşan fikir serüveninde sahip olduğu ablam ve neden olduğu gelişmeler bakımından hayati bir yeri bulunan 3 mayıs 1944 ruhunu ve yıldönümünü iştiyakla hatırlıyoruz.

3 mayıs milliyetçililer günü hürmet ve kıvançla idrak ettiğimiz bu günlerde, rahmetle andığımız merhum Nihal Atsız'ın cesur atılgan ve geri adım atmayan milliyetçi dirilişe muhalefet eden ve bundan rahatsızlık duyan gururla başlattığı mücadelenin yargıya taşınması 3 mayıs hadiselerini ortaya çıkarmıştır. Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş beyinde aralarında bulunduğu 23 şuurlu milliyetçilerinin Türk milletinin maddi ve manevi varlığına kast edenlere karşı gösterdiği anlamlı duruşun başlangıcında bu kutlu tarih aynı zamanda Türk milliyetçilerine reva görülen cefa dolu bir döneminde miladı olmuştur.Yarım metrekarelik bir alana sahip olan tabutluklarda Türk milliyetçilerine reva görülen eza ve cefa dolu bir dönemin de miladı olmuştur.

1940’lı yılların kamplaşmış toplu, taşlaşmış devlet kapısında; aklı,hakkı,irfanı ve ideali temsil eden milliyetçiliğin iftihar ve aziz isimleri,sonraki nesiller için de heyecan ve ilham kaynağı olmuştur.

Milliyetçilik çağdaş modern ve insana ait olan kıymeti önceliğine alan birlikte yaşama ve kardeşlik projesidir.Bu itibarla Türkiye’nin her alanda milliyetçiliğe ve milli yönelişe ihtiyacı kuşkusuzdur.

Unutmamalıdır ki , Türk Milliyetçiliği milletimize yabancı ve aykırı dayatmaları boşa çıkarmanın, onurlu ve bağımsız yaşamanın, Türk kimliğine sahip çıkarak, kendi geleceğimize egemen olma düşüncesinin fonksiyonel hale gelmiş bir ifadesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle büyük Türk milletinin ve değerli dava arkadaşlarımın 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nü kutluyor milliyetçi kahramanları şükran ve minnetle anıyor, başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş bey olmak üzere, hayatlarını kaybedenlerle birlikte tüm dava şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.”dedi.

 

Bakmadan Geçme