Sahiplenmek En Büyük Erdemdir

Malatya Valiliği himayesinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Çalık Holding'in sponsorluğunu üstlendiği organizasyon ile koruyucu ailelere iftar yemeği verildi.

Malatya Valiliği himayesinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Çalık Holding’in sponsorluğunu üstlendiği organizasyon ile koruyucu ailelere iftar yemeği verildi.

Koruyucu ailelerin duygu ve düşüncelerini anlatmasının ardından söz alan Vali Baruş, “Sahiplenmek kadar dünyada büyük erdem olamaz diye düşünüyorum. Biraz önce koruyucu ailelerimizin bahsettiği gibi aile şefkati duyamamanın verdiği hüzünle yüzlerini belki duvara dönerek geceler boyu yataklarında ağlıyorlar. Çektikleri acıları bilemiyoruz. Sizler bu acılara ilaç olmak için yola çıktınız ve görüyorum ki hakikaten yanınıza aldığınız evlatlarımızla çok güzel bir aile ilişkisi geliştirmişsiniz.

Devletimiz de koruyucu ailelerin uygulamasının yaygınlaştırılmasını tavsiye ediyor. Sevgi evlerini ziyarete gittiğimizde o çocukların bizim boynumuza atlamasından, bize sarılmasından anlıyoruz ki çocuklarımız sevgiye, şefkate muhtaç.  Burada önemli olan toplumumuza koruyucu aile olmayı çevremizdeki insanlara iyi anlatmamız gerekiyor. Bunu anlatmanın en değerli yolu en güzel yolu siz değerli koruyucu ailelerimizin paylaşmış olduğu deneyimleri, komik anıları çevresindeki insanlara anlatmasından geçiyor. Sizin çocuklarınız ile kurmuş olduğunuz bağı ve mutluluğu gören insanlar bu mekanizmaya çok daha ilgi duyacaklardır.

Korkmadan, cesaret sahibi olarak bu yavrulara sahip çıkmamız lazım. Eğer biz onlarla güzel bir anne-baba ilişkisi kurabilirsek duygusal bir bağ kurabilirsek inanın fiziksel olarak sizlerden ayrılsalar bile ömür boyu sizleri unutmayacaklardır.  

Bu günahsız yavrularımıza sıcak bir yuva açtınız ve ekmeğinizi, aşınızı, yüreğinizi onlarla paylaştığınız için sizlere çok çok müteşekkiriz” dedi.

Geleneksel olarak düzenlenen koruyucu aile iftar yemeğine Vali Aydın Baruş ve eşi Nagihan Baruş, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hançeri Sayat ve eşi Didem Sayat, Turgut Özal Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, İlçe Kaymakamları Turgay Gülenç ve Murtaza Ersöze, İl Müftüsü Veysel Işıldar, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rasim Bulut, Çalık Denim Tekstil Genel Müdürü Ferhat Karaduman,  koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.

Mayıs ayı itibariyle ilimizde 47 çocuk 39 aile tarafından himaye edilmiş olup 7 ailenin ise koruyucu aile olmak için yapmış oldukları başvuru ile ilgili Koruyucu Aile Birimi tarafından gerekli inceleme ve değerlendirmeleri devam etmektedir.

Programın düzenlenmesindeki katkılarından dolayı Vali Baruş tarafından Çalık Denim Tekstil Genel Müdürü Ferhat Karaduman’a Teşekkür Plaketi takdim edildi.

Vali Aydın Baruş’un Koruyucu aileler ve çocuklar ile sohbet etmesinin ardından İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın dua etmesi ile program sona erdi.

Bakmadan Geçme