Sağlık Müdürü Bentli Kanser Hastalarını Ziyaret Etti

Doç.Dr. Recep BENTLİ kanser hastalığının önemine ve kanserden korunma konusunda alınacak önlemlere vurgu yapmak amacıyla kanser hastalarını ziyaret etti.

Tüm dünyada her yıl 1-7 Nisan tarihleri arasında kanser hastalığının önemine ve kanserden korunma konusunda alınacak önlemlere vurgu yapmak amacıyla çeşitli aktiviteler düzenlenmektedir. Bu kapsamda Malatya İl Sağlık Müdürlüğü olarak İl sağlık Müdürümüz Doç.Dr. Recep BENTLİ ve sağlık yönetiminden bir ekip Malatya KETEM ve Mobil tarama Tırında tarama sonucu tanı almış kanser hastalarını ziyaret ettiler.

İlk olarak Sebahat K. Adlı hasta ziyaret edildi.Sebahat Hanım başka bir sağlık sorunu dolayısı ile Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beydağı Kampüsüne başvurduğunda, annesinin meme kanserinden vefat ettiği hikayesini duyan hekim tarafından aynı binada yer alan KETEM’e tarama yaptırmak üzere yönlendirilmiş.Tarama Mamaografisi çektiren Sebahat Hanımbir hafta sonra sonucun şüpheli olduğunu ve kendisine KETEM Hekimi tarafından MAEH Erken Teşhis Merkezi aracılığı ile Genel Cerrahi Polikliniğinden  randevu alınarak zaman kaybı olmaksızın teşhis süreci başlatılmış.Tanının kesinleşmesi üzerine tedavi süreci başlatılan Sebahat hanım şuan takipte ve erken tanı ile tedavi başarı oranı yüksek bir hastamızdır.

İkinci ev ziyaretimizde ise Hülya D. İsimli hastamız,yaklaşık iki yıl önce Fırat ASM bölgesine konuşlandırılmış olan Mobil Tarama Tırına başvurarak yaptırmış olduğu tarama ile erken teşhis almıştır.Hülya Hanım şüpheli sonuçtan haberdar olur olmaz biopsi ile erken teşhis alarak tedavi süreci tamamlanmış.  Şu takipte olan hastamız tam şifa bulmuş durumda. Ve erken teşhis amacı ile kurulmuş olan KETEM ve Mobil Tır  ile oldukça önemli bir iş yapıldığını ve kendisinin tanı alması üzerine yakınları, komşuları ve arkadaşlarını taramaya kendisinin götürdüğünü söyledi.

Hasta ziyaretlerine bizzat katılan Sayın BENTLİ , hastalarımıza geçmiş olsun dilekleri ile birlikte çiçek takdim ettiler.”Malatya  Sağlık  Müdürlüğü bünyesindeki KETEM Merkezinde meme kanseri, kolorektal ( bağırsak) kanseri, serviks( rahim ağzı) kanseri ve prostat kanseri taramaları ve sigara bırakma danışmanlık hizmetleri ÜCRETSİZ olarak yapılmakta olduğunu, 30 yaş ve üstü kadın ile 50 yaş üstü erkek vatandaşlarımızı taramalarını yaptırmak üzere KETEM’e beklediğini, taramaya katılarak kanseri erken teşhis edilebileceğini, KETEM Merkezimizin (Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beydağı Kampüsü binasında) hizmet verdiğini, ayrıca ilimizde bulunan MOBİL KETEM aracı ile de ilimiz Aile Hekimliği bölgelerinde hizmetler yürütüldüğünü” belirttiler.Ziyaret esnasında tarama sonrası sağlık kuruluşlarının iş ve işleyişleri ile ilgili sorular ile aksayan , memnun olunan uygulamaları hasta ağzından dinleyerek, konu ile  ilgili gerekli tedbir ve uygulamalara önem verileceğini söylediler.

Unutmayalım ki! Kanser vakalarında  “ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

Kanser ÖNLENEBİLİR bir hastalıktır.

Bakmadan Geçme