Saadet Partisi Tempo Arttırdı

MARASALI, ESNAFLARI ZİYARET ETTİ, MAHALLE TOPLANTISINA KATILDI

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı seçim çalışmaları kapsamında Halep Caddesi, Yeni Cami ve Sıtmapınar’ında esnaf ziyaretinde bulundu. Kültür Mahallesi’nde de Mahalle Toplantısında vatandaşlarla bir araya gelerek, yerel seçimlerin önemini anlattı ve destek istedi.

 

İlk olarak Halep Caddesi ve Yeni Cami çevresindeki esnafları ziyaret eden Marasalı, esnafların sorun ve sıkıntılarını dinledi, yolda karşılaştığı her vatandaşla hasbihal ederek, derdini dinledi, yerel seçimlerde destek istedi.

 

“MALATYA’NIN EN ÖNEMLİ SORUNU İSRAF”

Esnafın ekonomiden kaynaklı sıkıntılarını dinleyen Marasalı, yaptığı açıklamada “Esnafımız işlerin olmayışından muzdarip. Piyasa durgun. İnsanların cebinde para olmadığı için alışverişlerini yapamıyorlar. Herkes seçime kilitlenmiş durumda ama seçimden sonrasının daha kötü olacağına dair de bir beklenti var. Esnafın ve yolda gördüğümüz vatandaşların en çok sorduğu sorulardan biri su fiyatlarını ve ulaşımda bilet fiyatlarını nasıl düşüreceksiniz. Su fiyatları ile ilgili Malatya’nın en önemli hususlarından biri israf. MASKİ’deki israfın önüne geçersek, planlamayı iyi bir şekilde yaparsak, güneş enerjisi santralleri ve panelleri ile Malatya’ya su pompalayan motorların elektriğini güneşten tedarik edersek su fiyatları yüzde 50 düşer. Erkenek’ten suyu alan Gölbaşı, suyun fiyatını 1,5 liradan satıyor, para kazanıyor, MASKİ 4 liradan satıyor zarar ediyorum diyor, borç içerisindeyim diyor. O zaman bunda bir yönetim yanlışlığı var. Yine bir başka husus otobüs fiyatlarını 2 TL’den 1 TL’ye düşüreceğiz. Otobüs fiyatları, bilet fiyatları bir sosyal hizmet olarak yapılır, kar amacı ile yapılmaz. Eğer minibüsçü 1.75 TL’den yolcu taşıyıp da para kazanıyorsa, o zaman belediyede de 2 liradan taşıyıp hem işçisinin maaşını verebilir, hem otobüsünü yenileyebilir hemde yakıt bedelini çıkarabilir. Elektrikli trambüslere geçtik. Maliyeti sıfır diyorlar, neredeyse bedavaya yolcu taşıyoruz diyorlar. Bu yatırım da bir sefer yapıldı. Güneş enerjisinden elektriğini alıp veriyorlar. Güneş enerjisinden dolayı elektriğe bedel ödemiyorsan o zaman minibüsçü ile rekabet edebilir imkanının olması lazım. Otobüs fiyatlarında 2 lira ve 1 liranın arkasındayız, su fiyatlarında da yüzde 50 iskonto sağlayacağız.” Dedi.

 

“ESNAFIN EN BÜYÜK PROBLEMİ EKONOMİK SIKINTI”

Daha sonra Sıtmapınarı’daki esnafları ziyaret eden Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, esnafın sorunlarını ve taleplerini dinledi.

 

Marasalı burada da yaptığı açıklama; “Esnafımızın en büyük problemi halkın ekonomik sıkıntılarından dolayı yaşanan durgunluk. Bu durum Kışla Caddesi’nde de böyle, İstasyon Caddesi’nde de böyle, Sıtmapınarı’nda da böyle. İkinci büyük sıkıntı ise ticaretin önündeki en büyük engel otopark sorunu. Bununla ilgili çözüm önerimiz rantı düşük olan arazilere bir kamulaştırma yapılarak, çok katlı otopark ile bu problem halledilebilir. Hem Sıtmapınar’ı rahatlar, hem Atatürk Caddesi’ne faydası olur. Ticaret için gelenlere araçlarını park edecek bir yer oluşturmuş oluruz. Kiltepe Mahallesi, onun bağlantısı Melekbaba Mahallesi, Taştepe’de kentsel dönüşümün bir an önce halledilip, orada sadece TOKİ eliyle değil, aynı zamandan müteahhitlere verilmesi lazım. Fahri Kayahan’da verilen imar rantının aynı şekilde bu bölgelere de verilmesi gerekir ki, ticari yoğunluğun bir kısmı oralara kaydırılsın. Şehir dışından sadece sanayi değil, ticaret erbabı da bekliyorsak onlara dükkan imkanı da sunmamız lazım. Bu aynı zamanda dükkan kiralarının bir miktar daha düşük olmasına yarar. Aynı zamanda Malatya’mızda nüfusun dağılımını da homojenize eder.” İfadelerini kaydetti.

 

“ONLAR AF DİLEDİ AFFETTİNİZ, BİZİM YANLIŞ YAPTIĞIMIZI DÜŞÜYORSANIZ BİZİ DE AFFEDİN”

Marasalı’nın son durağı da Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Kültür Mahallesi oldu. Kültür Mahallesi’nde organize edilen mahalle toplantısında vatandaşlar ile bir araya gelen Marasalı, “24 Haziran’da bir seçim vardı, bu seçimde ilkeler denilen bazı prensipler ortaya çıktı. Neydi bu prensipler? Birincisi TBMM’ye gönderdiğimiz milletvekilleri sadece parmak kaldır, parmak indir ile mi meşgul olacak yoksa kanunu bizzat kendisi mi yapacak? Biz ve ittifak kurduğumuz arkadaşlar Meclis’teki milletvekilleri, milletin menfaati için çıkarılan yasaları bizzat kendileri yapsınlar, bürokratın çıkardığı yasaya haberi olmaksızın parmak kaldır, parmak indir denilmesin diye bir karar almıştık. Karşı taraf bunu kabul etmiyordu. İkincisi, adalet tam tecelli etsin, idam edilecek idam edilsin, 10 sopa vurulacağa 10 sopa vurulsun ama serbest bırakılması gereken de 3 ay hapis cezasına çarptırılmasın istiyorduk. Yani kısaca örnek verecek olursak; Malatya’daki bir öğretmen eşinden, çocuğundan uzaklaştırılmasın, ekmeğe muhtaç hale getirilmesin istiyorduk. Üçüncüsü de basına sansür uygulanmasın, basın üzerinden tabiri caizse demokrasi kılıcı sallanmasın istiyorduk. Karşı taraftaki arkadaşlar başka sebeplerden dolayı bunları kabul etmiyorlardı. Bu taraftaki arkadaşlar da kabul ediyordu. Bizde gittik 24 Haziran’da bunların yanında oylarımız beraber sayılsın dedik. Biz koalisyon ortağı olmadık, sadece oylarımız beraber sayılsın dedik. Şimdi geldik yerel seçimlere. Yerel seçimler için ittifaklar konuşulmaya başlandığı zaman, ilk sözü biz aldık. Dedik ki; Yerel Seçimlerde ittifak olmaz. Niye? Birincisi, genel seçimlerde ittifakın kuralı konulmuştu, kanuniliği vardı, bu işin nasıl yapılacağı belliydi ve ortada bir prensip vardı. Genel seçimleri ilgilendiren bir prensipti. Fakat şu anda geneli ilgilendiren bir problem yok. Biz yerelde adaleti seçemeyiz. Yönetimi de seçemeyiz. Ekonomiye de müdahale edemeyiz. Bası da müdahale edemeyiz. O zaman bizim ilkeler ve ittifak diye bir şeyi sorgulamamız mümkün değil. Biz ittifakın içerisinde değiliz dedik. Eğer 24 Haziran’da yaptığımız seçim bir hata ise Allah bizi affetsin. Sizde bizi affedin. Neden bu söylüyoruz? 15 yıl boyunca FETÖ denilen yapıyı devletin kılcal damarlarına kadar işleten, devletin 85 yıllık sırlarının barındırıldığı kozmik odayı tabiri caizse patlatan iktidar geldi dedi ki ben 15 yıl beraber oldum ama eğer bu suçsa beni affedin. Allah beni affetsin dedi, sizlerde affettiniz. 24 Haziran’da yüzde 50 oy verdiniz. Dolayısıyla bizimde 1 aylığına hata yaptığımızı kabul ediyorsanız, bizde sizden af diliyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

“BAZI ŞEYLERİN ORTAYA ÇIKARILMASI HEM BENİM HEM DE SİZİN BOYNUNUZA BORÇTUR”

31 Mart’ta yapılacak olan Yerel Seçimlerin önemine de değinen Marasalı, Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan’a bazı sorular yöneltti. Marasalı; “Önümüzdeki süreç, Yerel Seçim süreci ve Malatya’yı konuşacağız. Bizim derdimiz üzüm yemek. Bana sorsalardı, ben şeker fabrikasının oraya hastane yapmazdım. Eğer kenti büyütecekseniz, şehrin iki noktasına iki tane hastane yapılsın. Hem hastanenin yoğunluğunu azaltmış olurduk hem de farklı iki bölgeyi kalkındırmış olurduk. Yine eski belediye binasının önündeki meydanın altına iki katlı otopark kurtarıyor. Hem esnafın otopark sıkıntısını çözecek, hem de belediyenin gelir kaynağı olacak. Münir Erkal’ın 1999’da bıraktığı Malatya ne ise Yeşilyurt bölgesi için  Büyükşehir belediye binasını çıkarın onun dışında yeni olan ne var. Selahattin ağabey bir iddiada bulunuyor, benim borcuk yok diye. Madem borcun yok, kasanda da para var o zaman buranın kaldırımını, ışıklandırmasını neden yapmadın? Madem borcun yok neden her dönem Meclis’ten borçlanma yetkisi istiyorsun. Encümenlerden her dönem borçlanma yetkisi isteniyor. Peki bu borçlanmayı nereye yapıyorsun? Değerli ağabeyim madem senin borcun yok, her bütçede neden faiz ödemesinde bulunuyorsun? Bankada parası olan adamın faiz geliri olur. Ama senin bütçende faiz gideri var. O zaman buna cevap verilmesi lazım. Burada bir yanlış algı mı var yoksa hesapta mı bir yanlışlık var? Bunun ortaya çıkarılması da hem benim hem de sizin boynunuza borçtur. İnsanları düşünürseniz Fahri Kayahan’da kaldırım yapıyorsunuz, buradaki insanların da kaldırıma ihtiyacı var ben bunu yapayım derseniz, adalet ile hükmederseniz, buraya kaldırım yapmazsanız gece uykunuz gelmez. Seçim meydanlarında böbürlene böbürlene gezip Ben Allah’ın bir lütfuyum Malatya için demezsiniz” dedi.

Bakmadan Geçme