Romatizmadan Kurtulabilir miyiz? Kalıcı tedavisi var mıdır?

Biz İmmünoterapi uzmanlarının klasik tıp mensuplarından en büyük farkı iltihaplı eklem romatizması gibi tedavisi henüz kesinleşmemiş hastalıklarda ortaya çıkmaktadır.

Biz İmmünoterapi uzmanlarının klasik tıp mensuplarından en büyük farkı iltihaplı eklem romatizması gibi tedavisi henüz kesinleşmemiş hastalıklarda ortaya çıkmaktadır.

Evet iltihaplı eklem romatizmalarından (her tipinden) sonsuza dek kurtulabiliriz. Kalıcı tedavisi mümkündür ve bu bilinenin aksine şu anda klasik tıpta uygulanan yöntemlerle asla olmayacaktır.

Şu anda uygulanan yöntemlere öncelikle göz atacak olursak genelde bu hastalarımıza verilen tedavileri sıralayarak yazıma başlamak istiyorum.

1- Genelde şiddetli eklem ve yumuşak doku ağrısı ve şişliği için NSAİD dediğimiz ağır kesiciler ve yüksek doz aspirin, salazoprin ile başlanır.

2- Daha sonra veya yine en başta ağrı geçirmek için ağır kortizonlu tedavilere geçilir ki, doktor da ağrıdan kıvranan hastayı bir an önce rahatlatma peşinde olduğu için çaresiz bu tedavileri hemen tercih ederler.

3- Bunlar tabii ki yeterli olmaz, uzun dönemde hastalığı kontrol ettiğini düşündükleri prospektüsünde "bu ilaç öldürür" yazan ilaçlara Metotreksat, kinin grubu ve diğer kanser ilaçlarına geçilir ve yıllar yılı hasta sürünerek ölünceye kadar hiçbir ilerleme kaydedilemeden sadece ağrılar geçirilip bir arpa boyu yol gidilip, çok ilerleme kaydedildiği hastaya ve yakınlarına inandırılarak çaresiz bu tedavilere devam edilir. Çünkü biz hekimlerin tek bildiği genelde budur.

Oysaki birazdan anlatacağım tüm bilgiler tüm Romatologlar dahil tıp mensuplarına zamanında öğretilmiş ama sonra unutulmuştur. Bilimsel olmayan hiçbir yanı yoktur. Hepsi Tıp literatüründe mevcuttur.

Tüm iltihaplı romatizmal hastalıklar bağışıklık sisteminin bozulması ve yanlış çalışması sonucu oluşur.

Bu yanlış çalışma ve bozulmada bağırsak floramızın bozulmasının katkısı çok büyüktür. Şunu hiç unutmamak lazım gelir. Ölüm bağırsakta gizlidir. (Çin Atasözü) Bağırsağımız çok iyi duruma getirilirse bu hastalıkta en önemli adımı atmış sayılırız.

Bağırsak mantarlarının varlığı özellikle romatizmayla direkt ilişkilidir. Tespiti yapılıp mutlaka tedavisi yapılmalıdır.

Vitamin seviyelerimiz, antioksidan kapasitemiz çok önemlidir.

Özellikle D vitamin seviyemiz çok yüksek tutulmalıdır.

Tüm romatizma hastalarında gizli şeker veya şeker hastalığı zaten mevcuttur . Bir de bu hastalara kortizon vererek tuz biber ekmenin alemi yoktur. Şeker ve unlu mamuller mutlaka diyetten çıkarılmalıdır.

Bunlar gibi romatizmal hastalıkların tetikleyicileri vücudumuzda çok net mevcut olup tanınmaları aslında çok kolaydır. Yeter ki bağışıklık sistemimize çok iyi bakalım.

Dr.Ülkü Görmez

Bakmadan Geçme