Ramazan Bayramı mesajı

TZOB Genel Başkanı Bayraktar:

 Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ramazan boyunca yerine getirilen oruç ibadetinin dini faziletlerinin yanı sıra ürün, üretici ve gıdanın hayatiyetini ortaya çıkarması bakımından da büyük önem taşıdığını belirterek, “Ramazan Bayramı’nın huzur ve güven içinde, ulviyetine yakışır biçimde idrak edilmesi için bütün kurum ve kuruluşlar her yıl olduğu gibi, bu yıl da üzerine düşen sorumluluğu yerine getirme gayreti içinde olmalıdır” dedi.

Bayraktar, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, TZOB olarak, Ramazan ayı süresince gıda tüketiminin artmasından dolayı fiyatların spekülatif yönde yükseltilmesini önlemek için yürüttükleri çalışmaları ve bu yöndeki uyarıları her yıl olduğu gibi bu yıl da devam ettirdiklerini belirtti.

Şemsi Bayraktar, şu bilgileri verdi:

“Türk çiftçisi gecesini gündüzüne katarak üretimini sürdürüyor. Tabii afetler her yıl olduğu gibi bu yıl da çiftçimizin peşini bırakmadı. Bu üretim sezonunda da başta dolu olmak üzere, don, sel, fırtına afetleri ürünlere zarar verdi. Doğal afetleri yaşayan çiftçimiz bayrama buruk giriyor. Ramazan boyunca yerine getirilen oruç ibadeti, dini faziletlerinin yanı sıra ürün, üretici ve gıdanın hayatiyetini ortaya çıkarması bakımından da büyük önem taşıyor. Doğal afetlere rağmen ülkenin gıda güvencesini sağlayan cefakar çiftçimiz, üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmiştir.”

Milletçe ağız tadıyla bir bayram geçirmek istediklerini bildiren Bayraktar, “Bütün taraflar Ramazan Bayramı’nda haksız kazanca yol açmayacak şekilde sorumluluğu sürdürmelidir. Kimse hak ettiğinden fazlasına tamah etmemelidir. Etmemelidir ki halkımız ağız tadıyla ve bütçesine uygun alış verişini yapabilsin. Allah’ın bize bahşettiği ve hasatla bollaşan ürünleri çoluk çocuğuyla yeterince tüketebilsin” dedi.

Mübarek Ramazan ayında üretimi sürdüren, ülkenin gıda güvencesini sağlayan eli öpülesi çiftçiye şükranlarını sunduğunu belirten Bayraktar, “Tüm İslam aleminin bu bayrama buruk girdiğini, binlerce Müslüman’ın çatışmalar ve saldırılar yüzünden hayatını kaybettiğini görüyor, bundan büyük üzüntü duyuyoruz. Dünyanın pek çok bölgesinde can güvenliği olmadan yaşayan, katliamlara maruz kalan Müslümanlara, bütün İslam âlemine huzur içinde bir bayram diliyorum. Milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme