Pütürge Bal Festivali 25 Ağustos'ta

Pütürge Eğitim Vakfı'nda düzenlenen toplantıya Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat konuk oldu.

Pütürge Eğitim Vakfı’nda düzenlenen toplantıya Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat konuk oldu.

Öğrencilere yeni sezonda burs verebilme amaçlı  yapılan toplantıya İstanbul’da bulunan dernek başkanları ve iş adamları  katıldı.

Burada bir konuşma yapan Başkan Mehmet Polat bayram sonrası Bal Festivali’nin 2’incisini 25 Ağustos 2018 Cumartesi günü düzenleyeceklerini söyledi.

Polat: “Çok güzel amaçlarla toplandık. İlk olarak öğrencilerimize burs verebilirliği görüştük ve bunu karara bağladık. Bu yıl Bal Festivalimizin ikincisini düzenlemek istiyoruz. Bu festival Pütürge’mizin ve kekik balımızın tanıtımına katkı sunmaktadır. Biz bu ürünümüzün patentini alıp, marketlerde satışını gerçekleştirmek istiyoruz. Derneklerimizde sağ olsunlar destek verecekler. Pütürge Bal Festivali ilçe merkezindeki kortej ile bir bayram havasında başlayacak, Yatılı Bölge Okulu Salonu’nda devam edecektir. Ayrıca burada birde Bal Yarışması düzenleyeceğiz. Akşam ise konserimiz olacak. Şimdiden tüm Pütürgelileri festivalimize davet ediyoruz.” Dedi.

Pütürge’nin destek bekleyen bir diğer değerinin de Pütürgespor olduğunu söyleyen başkan Mehmet Polat, Pütürge Belediyespor’un 2 yıldır mağlup olmadığını ve Malatya ilçeleri arasında şampiyon olup Bölgesel Amatör Lige yüselip, çevre il takımları ile karşılaşma hakkını elde ettiklerini de hatırlatarak konuşmasına şöyle devam etti : “Artık bize maddi ve manevi destek lazım.  Bu nedenle bu toplantıda bir komite kurduk. Komitemiz öğrencilere burs verebilme, Pütürge Belediyespor’a kaynak sağlama ve Bal Festivalinin kapsamı ile ilgili bir çalışma yapacak. Önümüzdeki günler inanıyorum ki Pütürge’nin günleri olacak.  Ankara’da; Orman , Çevre ve Şehircilik  Bakanlıkları ile görüştüm. Kubbe Tuneli İçin, Şiro Çayı’nın ıslahı için, Barajları için. Küçük Sanayi Sitesinin yapımı için. Çünkü Pütürge’nin kalkınması için makro projelere ihtiyacı vardır.

Bakmadan Geçme